aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑρχίζει η μεγάλη γιορτή

Αρχίζει η μεγάλη γιορτή

ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Τελετή έναρξης με σαφώς μειωμένο μπάτζετ από προηγούμενους Ολυμπιακούς, με έμφαση στο χορό -αποφεύγοντας όμως σε μεγάλο βαθμό τα κλισέ της Βραζιλίας- και με παραπομπές στην Ιστορία της χώρας αλλά και τα όσα πρόσφερε στον κόσμο, με παράλληλη αναφορά σε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές εκείνα τα οποία αναμένεται να δούμε στην τελετή έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η τελετή αρχίζει στις 20:00 (ΡΙΚ2) τοπική ώρα της 5ης Αυγούστου ή στις 02:00 τα ξημερώματα Σαββάτου ώρα Κύπρου. Θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα μεταδίδεται ζωντανά από το ΡΙΚ και θα λάβει χώρα στο διάσημο στάδιο Μαρακανά.

Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέλες, που προτάθηκε το 2004 για Όσκαρ (χάνοντας όμως από τον Πίτερ Τζάκσον, που σκηνοθέτησε το The Lord of the Rings: The Return of the King), θα είναι ο γενικός υπεύθυνος της τελετής. Το μπάτζετ της τελετής έναρξης αναμένεται να κοστίσει λιγότερο από τα μισά απ’ όσα κόστισε αυτή του Λονδίνου πριν τέσσερα χρόνια, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα προτιμήθηκε να δοθεί βάρος στην πρωτοτυπία αντί στην πολυτέλεια.

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι, ήδη ανακοινώθηκε η συμμετοχή αρκετών διάσημων Βραζιλιάνων καλλιτεχνών, ενώ παρούσα θα είναι και η μοντέλα Ζιζέλ, η οποία θα λάβει μέρος σε σκετσάκι, που προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό. Γράφτηκε τις τελευταίες μέρες ότι το σκετσάκι θα περιλαμβάνει… ληστεία της ίδιας σε δρόμο, όμως αυτό διαψεύστηκε από τον Μεϊρέλες.

Η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς θα λάβει επίσης μέρος, όπως και η Λέα Τ. από τη Βραζιλία. Η τελευταία είναι τρανσέξουαλ μοντέλο και πρόκειται για μια πολύ σημαντική και συμβολική ενέργεια των διοργανωτών, αφού θα είναι το πρώτο τρανς άτομο που θα έχει σημαντικό ρόλο σε τελετή έναρξης.

Περίπου 300 επαγγελματίες χορευτές και 5.000 εθελοντές θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης, η οποία θα περιλαμβάνει μπόλικο χορό -το καρναβάλι έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι εκεί-, θα υπάρχουν αναφορές στον Αμαζόνιο, στις φυλές της χώρας και στη συμβολή της Βραζιλίας διεθνώς. Αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τρεις τόνοι πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ