aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑπογοητευμένος ο Μπολτ που χάνει μετάλλιο λόγω ντόπινγκ

Απογοητευμένος ο Μπολτ που χάνει μετάλλιο λόγω ντόπινγκ

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν αντέδρασε στην απώλεια του ενός εκ των εννιά χρυσών μεταλλίων που έχει κατακτήσει σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αφαίρεσε τα χρυσά μετάλλια από την ομάδα των 4Χ100 της Τζαμάικα, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς ο Νέστα Κάρτερ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών δήλωσε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να επιστρέψει το μετάλλιο: «Είναι πολύ σκληρό το να πρέπει να επιστρέψω ένα από τα μετάλλια μου. Ήδη το έχω κάνει, διότι αυτό απαιτείται από την ΔΟΕ. Αυτά έχουν οι κανονισμοί. Μπορεί να μην μου αρέσει η απόφαση, αλλά οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται», τόνισε ο Τζαμαϊκανός αθλητής.

Να σημειωθεί πως ο Κάρτερ προσέφυγε στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο (CAS) και κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης για την αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ο Κάρτερ είχε βρεθεί «θετικός» στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία «Methylhexanamine», στο πλαίσιο επανελέγχων ντόπινγκ που διενεργήθηκαν σε 454 δείγματα από τους αγώνες του Πεκίνου.

Να σημειωθεί πως ίχνη της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκαν και στο δεύτερο δείγμα του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, στο πλαίσιο των επανελέγχων που ζήτησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Κάρτερ κατέκτησε στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 μέτρα με τους συμπατριώτες του, Μάικλ Φράτερ, Γιουσέιν Μπολτ και Ασάφα Πάουελ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ