aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΆλμα για τον τελικό ψάχνουν Ιωάννου και Χονδροκούκης

Άλμα για τον τελικό ψάχνουν Ιωάννου και Χονδροκούκης

ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΡΙΟ)

Στην τρίτη της μέρα μπαίνει την Κυριακή 14 Αυγούστου ο στίβος και ενώ η προσοχή του πλανήτη θα είναι στραμμένη στον τελικό των 100μ. και στον Γιουσέιν Μπολτ, το κυπριακό ενδιαφέρον θα βρίσκεται την ίδια ώρα στον προκριματικό του ύψους ανδρών.

Στις 02:30 το πρωί ξημερώματα Δευτέρας (ώρα Κύπρου) ο Κυριάκος Ιωάννου και ο Δημήτρης Χονδροκούκης αγωνίζονται με στόχο να περάσουν το 2.31μ. ή έστω να βρεθούν στην top 12άδα του ημιτελικού, που θα τους δώσει την πρόκριση για τον τελικό της 16ης Αυγούστου.

Και οι δύο αθλητές εμφανίζονται πανέτοιμοι για την πρόκληση. Ο Ιωάννου έχει ξαναπετύχει την πρόκριση σε Ολυμπιακό τελικό του ύψους, το 2012, όταν έγινε ο πρώτος αθλητής στίβου που εκπροσωπώντας την Κύπρο μπήκε σε τελικό. Ο Χονδροκούκης την ίδια χρονιά είχε αναδειχτεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου, ενώ απέδειξε πέρσι και φέτος ότι παραμένει στην ελίτ, μετά το διετές αποκλεισμό του, με την πρόκριση του αντίστοιχα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο και στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ.

«Ο προκριματικός στο Ρίο θεωρώ πως είναι ο αγώνας της ζωής μου», μας λέει αφοπλιστικά ο Κυριάκος Ιωάννου, όταν του μιλήσαμε. Ο τρεις φορές (δύο σε ανοικτό και μία σε κλειστό) κάτοχος μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τόνισε πως ανυπομονεί για τον αγώνα της 14ης Αυγούστου. «Έχω ήδη μπει σε Ολυμπιακό τελικό, αλλά τότε απλά πέρασα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω λόγω τραυματισμού. Τώρα, στο Ρίο, έχω μπροστά μου τον αγώνα της ζωής μου».

Ο Κυριάκος Ιωάννου, χιλιοταλαιπωρημένος σε θέματα τραυματισμού, δεν είναι ούτε τώρα στο 100%, αφού εδώ και σχεδόν τρεις μήνες περίπου αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα στο πόδι. «Προέκυψε πρόβλημα από το πουθενά και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄ αυτό τώρα. Σίγουρα μετά τους Ολυμπιακούς θα κάνω αρθροσκόπηση για να καθαρίσω το πόδι μου. Τώρα το παλεύω με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές μας».

epa04901499 Dimitrios Chondrokoukis of Cyprus competes in the men's High Jump qualification of the Beijing 2015 IAAF World Championships at the National Stadium, also known as Bird's Nest, in Beijing, China, 28 August 2015. EPA/DIEGO AZUBEL

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης από την πλευρά του είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έδειξε ότι έχει καλά άλματα στα πόδια του, με την πρόκριση στον τελικό, ενώ εμφανίζεται πανέτοιμος να διακριθεί στην πρώτη Ολυμπιάδα της καριέρας τους.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό τέθηκε από την IAAF στα 2.31μ., ένα ιδιαίτερα ψηλό όριο, το οποίο μάλλον δεν θα ξεπεράσουν δώδεκα αθλητές. Ενδέχεται έτσι το 2.29μ. να αποδειχτεί αρκετό για την πρόκριση. Ο πήχης στο ύψος ανδρών θα τεθεί πρώτα στο 2.17μ. και ακολούθως οι αθλητές θα επιχειρήσουν τα άλματα τους στα 2.22μ., 2.26μ., 2.29μ. και 2.31μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ