aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣΑυτοί οι Γιαπωνέζοι δεν… πρέπει να είναι στα καλά τους!

Αυτοί οι Γιαπωνέζοι δεν… πρέπει να είναι στα καλά τους!

Όλα κι όλα, αλλά αυτοί οι Γιαπωνέζοι δεν… πρέπει να είναι στα καλά τους! Αποφάσισαν, λέει, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να διεξαχθούν χωρίς θεατές. Και να ‘ταν μόνο αυτό; Από τις 12 Ιουλίου και για έξι εβδομάδες, ολόκληρη η μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και γιατί παρακαλώ; Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε μια περιοχή (η μητροπολιτική) στην οποία ζουν 37 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περιορισμοί θα πιάσουν κόκκινο, επειδή η κατάσταση στην αντιμετώπιση του φονικού ιού πάει να τους ξεφύγει. Την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση, τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 896. Τη δε τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 757.

Κι επειδή όλοι έχουμε μέσα μας κρυμμένο έναν επιδημιολόγο, πάμε να παίξουμε το γνωστό παιχνίδι της… σοβαρής ανάλυσης των δεδομένων της πανδημίας. Στο Τόκιο των 13 εκατομμυρίων κατοίκων «εντός των τειχών» και των 37 εκατομμυρίων κατοίκων στην μητροπολιτική περιοχή, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, οι εξέδρες θα είναι «βουβές» και όλοι θα λειτουργούν υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης.

Στην Κύπρο μας των 850 χιλιάδων κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι διαγνώσεις έφτασαν τις 1.081. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι νοσηλείες ασθενών Covid-19 στα νοσηλευτήρια της χώρας μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου επταημέρου (μέσος όρος 899 ημερησίως), η Κύπρος είχε περισσότερα θετικά κρούσματα απ’ ότι η μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο των 37 εκατομμυρίων κατοίκων! Κι ενώ οι Γιαπωνέζοι τα κλείνουν όλα, το μείζον θέμα στο νησί μας είναι αν θα πρέπει να… ελέγχουν τα safepass οι ίδιοι οι μαγαζάτορες ή η Αστυνομία.

Είναι πασιφανές ότι… κάτι πάει λάθος με τους Γιαπωνέζους αν και η χώρα τους δεν συγκαταλέγεται σ’ αυτές που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία. Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το ιαπωνικό σύστημα υγείας μπορεί να δοκιμασθεί σκληρά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Περί τους 11.000 αθλητές αναμένονται στο Τόκιο στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού εν μέσω της υγειονομική κρίσης. Γι’ αυτό κι έχουν επιβληθεί αυστηρότατα μέτρα για όλους τους συμμετέχοντες. Κρίμα πραγματικά. Διότι οι Ιάπωνες με την ωριμότητα και την κουλτούρα που τους χαρακτηρίζει θα μπορούσαν να φωτίσουν την υφήλιο με μια άρτια διοργάνωση που εκ των πραγμάτων, πλέον, δεν μπορεί να γίνει.

Καλούς Ολυμπιακούς να έχουμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ