aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΑφαιρείται το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Λισένκο!

Αφαιρείται το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Λισένκο!

Η 33χρονη Ρωσίδα τον Απρίλιο είχε βρεθεί θετική σε επανέλεγχο που της έγινε σε δείγμα από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της WADA είχε βρεθεί θετική στην απαγορευμένη ουσία δεχιδροχλωρμεθυλτεστοστερόνη ή αλλιώς τουριναμπόλ.

Φυσικά αποκλείστηκε αμέσως από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, μετά από σχετική απόφαση, κάτι που θα γινόταν έτσι κι αλλιώς αφού λίγο καιρό αργότερα η IAAF απέκλεισε ολόκληρη την ομάδα στίβου των Ρώσων. Η Λισένκο, που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο Λονδίνο και μάλιστα με Ολυμπιακό ρεκόρ (επίδοση που μετά τη σχετική απόφαση παύει να ισχύει) είχε κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο χρυσά μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Νταεγού και της Μόσχας.

Πρέπει να πούμε ότι η Λισένκο είχε βρεθεί θετική πάλι σε απαγορευμένη ουσία τηνν μεθυλαντροστεδιόνη, και είχε τιμωρηθεί με αγωνιστικό αποκλεισμό από τις 15 Ιουλίου 2007 μέχρι και τις 14 Ιουλίου 2009. Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου είχε ακυρώσει και τα αποτελέσματα που είχε σημειώσει σε αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων και το παγκόσμιο ρεκόρ των 78.61 μέτρων που είχε σημειώσει στις 26 Μαΐου 2007.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η WADA σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, διατηρεί δείγματα, από διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων τα οποία και επανελέγχει μετά από χρόνια. Έτσι μπορούν να ανιχνευθούν τυχόν απαγορευμένες ουσίες, που δε γινόταν την εποχή που πάρθηκε το δείγμα. Κάπως έτσι πριν από περίπου μια εβδομάδα τιμωρήθηκε η Τσιτσέροβα αλλά και δεκάδες ακόμη αθλητές. Σύμφωνα με τη WADA ο τρόπος αυτός ενισχύει τον καθαρό αθλητισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ