aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ40 χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

40 χώρες απειλούν με μποϊκοτάζ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Σε μία δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο Πολωνός υπουργός αθλητισμού και τουρισμού, ο οποίος επισήμανε ότι θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Ολυμπιακής επιτροπής να ανοίξει τον δρόμο για την συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και απείλησε πως σε τέτοια περίπτωση ετοιμάζεται μαζικό μποϊκοτάζ από έναν συνδυασμό 40 χωρών ανάμεσα στις οποίες και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Καμίλ Μπορτνίτσζουκ, τοποθετήθηκε ύστερα από κοινή απόφαση που δημοσιοποιήσαν οι Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία και Πολωνία πως σκοπεύουν να μην αποδεχτούν ενδεχόμενη απόφαση για ρωσική και λευκορωσική συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του 2024 και υποστήριξε πως ο συνασπισμός θα είναι τόσο μεγάλος που θα είναι ικανός να τινάξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον… αέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν προηγουμένως υποδεχθεί το συγκεκριμένο σενάριο τόσο η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας όσο και εκείνη των Η.Π.Α. οι οποίες τόνισαν πως μια τέτοια κίνηση θα έστελνε τα λάθος μηνύματα στην κοινή γνώμη, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Αθλητισμού της Ουκρανίας θεωρεί μονόδρομο τον αποκλεισμό των δύο χωρών.

Από την άλλη, η Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας η «υπερασπιστική γραμμή» βασίζεται στο γεγονός ότι κανένας αθλητής δεν πρέπει να τιμωρείται λόγω του διαβατηρίου του, «απάντησε» στις φήμες για μποϊκοτάζ, πως τέτοιες κινήσεις αντιτίθενται στο Ολυμπιακό ιδεώδες και ουδέποτε έχουν καταφέρει επί της ουσίας να ικανοποιήσουν κάποιο σκοπό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ