«Του χρόνου οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η υγεία προέχει»

Την άποψη πως επιβάλλεται να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής μιλώντας στον Super Sport FM επεσήμανε πως αυτή τη θέση εξέφρασε στη ΔΟΕ η Κύπρος σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, ενώ υπογράμμισε πως η υγεία των αθλητών προέχει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ποια ενημέρωση έχετε εσείς ως Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή: «Την περασμένη βδομάδα είχε γίνει μια τηλεδιάσκεψη και είπαμε και εμείς την άποψη μας. Είπαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν οι αγώνες. Πάρα πολλές ολυμπιακές επιτροπές έχουν ζητήσει αναβολή. Δεν είναι μόνο οι αγώνες, αλλά και το θέμα της προετοιμασίας των αθλητών».

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα γίνουν το καλοκαίρι του 2021: «Υπάρχουν και οι υποχρεώσεις των ομοσπονδιών που θα αναβληθούν. Θα πρέπει να γίνει μια γενική αλλαγή».

Για το οικονομικό: «Δεν είναι μόνο η αναβολή. Είναι τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί. Είναι οι χορηγοί, οι τηλεοράσεις. Εκεί είναι η πίεση. Η πίεση είναι οικονομική. Όταν υπάρχει το οικονομικό, είναι δύσκολο να τους πείσεις. Μπροστά στην υγεία όμως και από τη στιγμή που είναι και ο ΠΟΥ στη μέση, δεν θα επιτραπεί να γίνουν οι αγώνες. Εγώ πιστεύω θα γίνουν του χρόνου».

Για τις χορηγίες και πως επηρεάζουν τους Κύπριους αθλητές: «Θα συνεχίσουν να ισχύουν και του χρόνου. Ο προγραμματισμός των αθλητών θα πάει πίσω».

Για τις ενέργειες που έκανε η ΚΟΕ: «Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να εξασφαλίσουμε ένα κατάλογο αθλητών που έχουν ελπίδες πρόκρισης να προπονούνται. Είναι 20 αθλητές που θέλαμε να προπονούνται σε ανοικτό χώρο. Και οι ίδιοι όμως έχουν την αμφιβολία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ