aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤα όρια για το Τόκιο

Τα όρια για το Τόκιο

Τα όρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού ΙΑΑΦ. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε θα ισχύσει διπλός τρόπος πρόκρισης για την Ολυμπιάδα. Το υψηλό όριο που είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί από μεγάλο αριθμό αθλητών-τριών, και το σύστημα κατάταξης (ranking) με βάσει το οποίο θα συμπληρωθούν οι υπόλοιπες θέσεις πρόκρισης που καθορίστηκαν ανά αγώνισμα.

Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, αναμένεται ότι η κατανομή των θέσεων με τις δύο προϋποθέσεις πρόκρισης θα κυμανθεί στο 50%, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι η κάθε χώρα θα εκπροσωπηθεί με μέγιστο αριθμό τριών αθλητών-τριών.

Τα όρια στα περισσότερα αγωνίσματα θα πρέπει να επιτευχθούν την περίοδο 01.05.2019 – 29.06.2020 εκτός των αγωνισμάτων του Μαραθωνίου, Βάδην, 10.000μ. και συνθέτων που ισχύουν από 01.01.2019. Στις σκυταλοδρομίες θα προκριθούν 16 ομάδες , η 8αδα του Παγκοσμίου του 2019 και οι οκτώ καλύτερες επιδόσεις.

Τα υψηλά όρια που έθεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι θέσεις πρόκρισης ανά αγώνισμα έχουν ως ακολούθως:

*Στην παρένθεση οι θέσεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ