aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΣυνεργασία της ΚΟΕ με EOC για τη διαμόρφωση «Στρατηγικής Ατζέντας 2030»

Συνεργασία της ΚΟΕ με EOC για τη διαμόρφωση «Στρατηγικής Ατζέντας 2030»

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή (EOC) σε συνεργασία με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, προχωρεί στη δημιουργία και διαμόρφωση της «Στρατηγικής Ατζέντας 2030», υλοποιώντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του περασμένου Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ. Ανδρέας Γεωργίου μαζί με τον Λειτουργό της ΚΟΕ Γιώργο Κορέλλη, συμμετείχαν την Τρίτη 20 Απριλίου, σε διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους της EOC, στην οποία κατατέθηκαν οι προτάσεις και οι στόχοι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επόμενη δεκαετία, ώστε μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή να βοηθήσει προς την υλοποίηση τους, μέσω της “Στρατηγικής Ατζέντας 2030”.

H συνάντηση αφορούσε στο δεύτερο στάδιο υλοποίησης του φιλόδοξου προγράμματος, αφού είχε προηγηθεί η απάντηση της ΚΟΕ σε ερωτηματολόγιο που απέστειλε η EOC, προς όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ). Το ερωτηματολόγιο ήταν καταρτισμένο ώστε να δοθεί η ευκαιρία να κατατεθούν οι απόψεις για την σημερινή θέση του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Κινήματος («που βρισκόμαστε σήμερα;»), και να επιτρέψει σε κάθε Εθνική Επιτροπή να καθορίσει τους τομείς προτεραιοτήτων της για το μέλλον («που θέλουμε να φτάσουμε;»).

Το ερωτηματολόγιο αφορούσε σε τέσσερις ενότητες με 20 συνολικά ερωτήματα που εξέταζαν,
– τη σημερινή θέση και τρόπο λειτουργίας της κάθε Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έναντι της EOC,
– πως η κάθε ΕΟΕ προσεγγίζει τους γενικούς στόχους που θέτει η EOC,
– τον βαθμό ικανοποίησης από τη δομή και λειτουργία των θεσμικών οργάνων της EOC,
– τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την επόμενη δεκαετία, με βάση τα κύρια προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αλλά και τους αναπτυξιακούς της στόχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ