Στην Ιαπωνία η Ολυμπιακή φλόγα εν μέσω της αβεβαιότητας που επιβάλλει ο κορωνοϊός

Με το πέπλο της αβεβαιότητας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορωνοϊού, αφίχθηκε σήμερα στην σήμερα στη βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας το αεροπλάνο που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα.

Το όλο σκηνικό παρά εορταστικό μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η τελετή υποδοχής έγινε χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας, ενώ η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στη βάση Ματσουσίμα της Japan Air Self-Defense Force και θα περιηγηθεί στην περιοχή Τοχόκου, η οποία το 2011 χτυπήθηκε από το τσουνάμι και το σεισμό. Η ολυμπιακή φλόγα θα περιοδεύσει στην περιοχή μέχρι την επίσημη τελετή έναρξης στη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου.

«Θα καταβάλουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης Τόκιο 2020 Γιοσίρο Μόρι δήλωσε κατά την τελετή στην αεροπορική βάση ότι οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προετοιμασία ασφαλών Αγώνων.

Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι Αγώνες, που θα διαρκέσουν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, θα διεξαχθούν κανονικά. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που φέρνει η πανδημία και η εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη φέρνει και τον αθλητικό κόσμο σε διλήμματα καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενδέχεται να αναβληθούν ή να ακυρωθούν.

Το αεροπλάνο με τη φλόγα έφτασε σχεδόν άδειο μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής διοργάνωσης του Τόκιο 2020, να μην στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου που αρχικά περιλάμβανε τον επικεφαλής της, τον υπουργό Γιοσίρο Μόρι.

Η διαδρομή της φλόγας πρόκειται να περάσει πολλά από τα πιο διάσημα ορόσημα της Ιαπωνίας σε ένα ταξίδι 121 ημερών, όπως το Όρος Φούτζι, το Πάρκο Ειρήνης στη Χιροσίμα και το κάστρο Κουμαμότο.

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ