Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο Ρίο

Mandatory Credit: Photo by Aflo/Shutterstock (10346040b) The Olympic Rings adorn an event square which opens at Tokyo's Nihonbashi to mark just one year to the start of the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics. Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan - 24 Jul 2019

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο αυξάνονται οι ειδήσεις που έρχονται από την Βραζιλία σχετικά με τα σκάνδαλα που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Το τελευταίο από αυτά αφορά τον Εντουάρντο Πας.

Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο της πόλη του Ρίο ο οποίος κατηγορείται ότι λειτούργησε ευνοϊκά προς κάποιους συγκεκριμένους επιχειρηματίες για διάφορα έργα που θα γίνονταν στην πόλη πριν και μετά το τέλος των Αγώνων τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έγιναν ποτέ.

Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι ότι ευνόησε συγκεκριμένη εταιρία να πάρει ένα έργο έναντι περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ της ανέθεσε αργότερα ένα άλλο έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ παίρνοντας την ανάλογη μίζα. Την ίδια ώρα ο Εντουάρντο Πας τόνισε ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια των πολιτικών του αντιπάλων επειδή ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ξανά.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το όνομα του Πας είχε εμπλακεί και από τον  πρώην κυβερνήτη του Ρίο ντε Ζανέιρο, Σέρζου Καμπράλ, στο σκάνδαλο που αφορούσε την ψηφοφορία για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ