«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορωνοϊό»

Κάθετος πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα λάβουν άλλη αναβολή και πως το προσεχές καλοκαίρι θα διεξαχθούν με ή χωρίς κορωνοϊό εμφανίστηκε ο Τζον Κόατες, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Δεν θα υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση και αν βρεθεί το εμβόλιο θα λειτουργήσει ως πλεονέκτημα και όχι ως προϋπόθεση ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 23η Ιουλίου 2021 και το Τόκυο θα είναι το σημείο της νέας αρχής. Συγκεκριμένα, ο Κόατεςυποστηρίζει πως το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων θα αφορά την ανοικοδόμηση μετά το φονικό τσουνάμι του 2011 που κόστισε ζωές στην Ιαπωνία.

«Το θέμα των Αγώνων θα είναι η ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή που ήρθε από το τσουνάμι. Στην ουσία θα είναι οι Αγώνες που νίκησαν τον κορωνοϊο, το φως στο τέλος του τούνελ. Εάν βρεθεί το εμβόλιο θα είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως χωρίς αυτό δεν θα γίνουν Αγώνες. Δεν είναι προϋπόθεση» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΠΗΓΗsport-fm.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ