aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΚΟΕ: Η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας 2020 με το βλέμμα στο Τόκυο

ΚΟΕ: Η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας 2020 με το βλέμμα στο Τόκυο

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία σύσσωμης της αθλητικής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, την γιορτή για την “Κοπή της Βασιλόπιτας 2020”. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, η Γενική Διευθύντρια και το προσωπικό του οργανισμού. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, που ευλόγισε την βασιλόπιτα ευχόμενος καλή αθλητική χρονιά, και μέσω του αθλητισμού να επικρατήσει η αγάπη και η συναδέλφωση μεταξύ των συνανθρώπων μας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Ησαΐα σημείωσε μεταξύ άλλων και τα εξής : «Οι ευχές και η ευλογία σας, αποτελούν ελπίδα για μας, ότι ο Θεός θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθά. Ευχόμαστε όλοι στον Πρόεδρο, κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, ταχεία ανάρρωση και σύντομα να είναι και πάλι κοντά μας, και όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας να ευοδωθούν. Ο αθλητισμός είναι κίνημα ειρήνης, με εκδηλώσεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο, εκδηλώσεις φιλίας, και σεβασμού. Όπου αναπτύσσεται ο αθλητισμός, η κοινωνία ωφελείται και όταν ωφελείται η κοινωνία, ωφελείται και προοδεύει ο άνθρωπος, κάτι που καθιστά ταυτόσημους τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της εκκλησίας μας, με το αθλητικό κίνημα».

Στη συνέχεια ο κ Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στο διαχρονικό ρόλο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, και στους ανθρώπους που βοήθησαν και στήριξαν τον οργανισμό όλα τα χρόνια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής : «Μας ενώνει η αγάπη προς τον αθλητισμό και η προσπάθεια αυτός να πάει ένα βήμα πιο μπροστά».

Ο κ. Χρυσοστόμου έκανε ιδιαίτερη στο Ολυμπιακό Έτος 2020 : «Το καλοκαίρι στο Τόκυο θα διοργανωθούν οι 32οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στους Αγώνες αυτούς, ευελπιστούμε ότι οι αθλητές μας, θα μας κάνουν άλλη μια φορά να αισθανθούμε περήφανοι για αυτούς, και για τη μικρή μας πατρίδα. Τους περιμένει πολλή και επίπονη προσπάθεια, τόσο τους ίδιους, όσο και τους προπονητές τους και τις οικίες αθλητικές ομοσπονδίες έτσι ώστε να καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Από την πλευρά μας, τους δίνουμε την υπόσχεση πως για άλλη μια φορά θα πράξουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και συμμετοχή στους αγώνες»

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, και οι πρώην Προέδροι του ΚΟΑ,  Νίκος Καρτακούλλης, και Κλεάνθης Γεωργιάδης. Παρόντες ήταν επίσης η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, Προέδροι, εκπρόσωποι και το προσωπικό των Αθλητικών Ομοσπονδιών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Την Πρεσβεία της Ελλάδας εκπροσώπησε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Ιωάννης Μαλλικούρτσης. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, συνεργάτες, και πολλοί φίλοι του Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πέραν του τυχερού φλουριού της Βασιλόπιτας, αναδείχθηκε μέσω κλήρωσης η «τυχερή Αθλητική Ομοσπονδία 2020». Η κλήρωση ανέδειξε την Ομοσπονδία Στίβου (ΚΟΕΑΣ), η οποία θα επιχορηγηθεί με συμβολική χρηματική εισφορά από την ΚΟΕ, ύψους 250€.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ