aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΕΟΕ: Απεβίωσε ο πρόεδρος Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς

ΕΟΕ: Απεβίωσε ο πρόεδρος Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, χάνοντας τη μάχη με τη σοβαρή ασθένεια που τον χτύπησε τους τελευταίους μήνες. Ο Σλοβένος Πρόεδρος ήταν ο 8ος Πρόεδρος στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Εξελέγη στη θέση του Προέδρου το Νοέμβριο του 2017, αφού προηγήθηκε τετραετής θητεία στη θέση του Αντιπροέδρου. Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΕ ήταν Μέλος από το 2005.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Σλοβενικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1991-2014, και ως αθλητικός παράγοντας ήταν Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβικής (1984-88) και Σλοβενικής Ομοσπονδίας Σκι (1974-1984), και Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι από το 1981, και από το 2010 Αντιπρόεδρος της ίδιας Ομοσπονδίας. Σημαντική επιτυχία στην καριέρα του, θεωρείται η εξαιρετική διοργάνωση των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο Μινσκ το 2019.

O Πρόεδρος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζουν τη μεγάλη τους θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Σλοβένου αθλητικού παράγοντα: «Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του φίλου της Κύπρου και εξαιρετικού Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Ο Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς υπήρξε ένας εξαιρετικός ηγέτης που αφήνει σημαντική κληρονομιά στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό. Τον διέκρινε η πίστη του στη δύναμη του Αθλητισμού και στην ενότητα του Ολυμπιακού Κινήματος, με την παράλληλη κατανόηση στη διαφορετικότητα των Ευρωπαϊκών χωρών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ