aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ«Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός του Αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία»

«Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός του Αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία»

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 5 Απριλίου στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το 10ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο «Pierre de Coubertin». Το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνεται από την Επιτροπή «Pierre de Coubertin» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), σε συνεργασία με Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), είναι “Ολυμπιακά Πρότυπα και ο Κοινωνικός του Αθλητισμού στη σύγχρονη κοινωνία”.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν μαθητές από επτά Λύκεια/Γυμνάσια της Κύπρου, που είναι το Παγκύπριο Γυμνάσιο (Λευκωσία), η Α΄Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας, το Γυμνάσιο Αγ.Θεοδώρου-Αθλητικό Σχολείο (Πάφου), το Λύκειο Ακροπόλεως, το Λανίτειο Γυμνάσιο-Αθλητικό Σχολείο, το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, και το Γυμνάσιο/Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας-Σωτήρας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί με την τελετή έναρξης και τον Ολυμπιακό Ύμνο από την σολίστα Ειρήνη Κακογιάννη. Στη συνέχεια οι μαθητές των έξι Λυκείων θα παρουσιάσουν τη δική τους προσέγγιση στο θέμα που τους δόθηκε, έχοντας ελεύθερη την επιλογή για τον τρόπο παρουσίασης. Οι μαθητές/τριες του Παγκυπρίου Γυμνασίου θα παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους στο International Forum Pierre de Coubertin που έγινε στη Γερμανία. Των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 13.00 μετά το μεσημέρι.

Στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο “Πιέρ ντε Κουμπερτέν” έχει προσκληθεί η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μιχαηλίδου η οποία θα χαιρετήσει και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Εναρκτήριος χαιρετισμός θα γίνει από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, και το καλωσόρισμα/παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από το Μέλος του Ε.Σ. της ΚΟΕ και Κοσμήτορα της Εφορείας ΕΟΑΚ και Μέλος της Επιτροπής “Πιέρ ντε Κουμπερτέν» κα Κλέα Παπαέλληνα. Υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος είναι η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής κα Θεότη Ππούρου.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο You Tube (Cyprus Olympic Committee / https://www.youtube.com/channel/UCL209uOAhJYbFynimnXTEaw ) με τη συνδρομή της Cablenet, χορηγού επικοινωνίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ