aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΟ ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού τίμησε τους εθελοντές του

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαΐου 2022 η ευχαριστήρια εκδήλωση του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού. Οι διοργανωτές συναντήθηκαν ξανά με εθελοντές, επίσημους φορείς και οργανωμένα σύνολα και προχώρησαν σε σειρά βραβεύσεων για τη συμμετοχή και προσφορά τους στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου.

Άξιο αναφοράς το ποσό που συγκεντρώθηκε για φιλανθρωπικά ιδρύματα στη φετινή διοργάνωση το οποίο ανέρχεται στις 76 χιλιάδες ευρώ και αποτελεί ποσό ρεκόρ στην ιστορία του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού.

Η διοργάνωση στήριξε για πέμπτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και μια σειρά από σκοπούς και οργανισμούς μέσω της πλατφόρμας givengain.com. Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι δρομείς είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό σκοπό που επιθυμούσαν.

Ιδιαίτερα  συγκινητική στιγμή της βραδιάς η βράβευση του γιατρού της διοργάνωσης Δρ. Ανδρέα Μιχαήλ και της Εθελοντικής Ομάδας «Διάσωση Ζωής» με επικεφαλής τους Μαρία Σιήτα και Πρόδρομου Προδρόμου από τον γιατρό Δρ. Κίκη Πατάτα, ο οποίος κατά τον τερματισμό του υπέστη ανακοπή καρδιάς, με την παρέμβασή τους να αποδεικνύεται σωτήρια. Ο κ. Πατάτας έχασε τις αισθήσεις του λίγα βήματα πριν τον τερματισμό και αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη διάσωσή του. Η Ομάδα Διάσωσης Ζωής έδωσε μάχη αρχικά με μαλάξεις και στη συνέχεια με τη χρήση απινιδωτή για να επαναφέρει τον δρομέα. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες μερικών λεπτών ο δρομέας επανήλθε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Ομάδα Διάσωσης Ζωής, ο Δρ. Κίκης Πατάτας, ο στενός φίλος του, Σάββας Δημητρίου, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, παρέδωσαν επιταγή αξίας χιλίων ευρώ για την αγορά απινιδωτή.

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της διοργάνωσης στην οικογένεια Ανδρέου, ιδιοκτήτες της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s που στηρίζουν τον κεντρικό πυλώνα του Μαραθωνίου, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.  Ο κ. Σπύρου έκανε ιδιαίτερη μνεία στους εθελοντές που πρόθυμα και με χαμόγελο συμμετέχουν στον Μαραθώνιο της Λεμεσού: «Φίλοι Εθελοντές,  χωρίς εσάς δεν μπορούσαμε ποτέ να έχουμε αυτή τη διοργάνωση. Χωρίς εσάς, Μαραθώνιος Λεμεσού όπως τον ξέρουμε δεν θα υπήρχε.  Εσείς, η ανθρωπιά σας κι ο αλτρουισμός σας μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε, να μεγαλώνουμε, να καινοτομούμε, να ανεβαίνουμε, κατά τον Σεφέρη, λίγο ψηλότερα».

Η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s, πιστή στη συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά της στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, στήριξε και στηρίζει τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ως Επίσημος Χορηγός Εθελοντισμού. Σε χαιρετισμό της, η Κατερίνα Ανδρέου, Head of CSR των McDonald’s, δήλωσε ότι η μαγεία του εθελοντισμού είναι ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται: « Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού είναι ένας θεσμός που ξεκινάει από την εμφάνιση των Χρυσών Αψίδων της McDonald’s… γεμάτος νόημα και ιστορία! Για εμάς ο εθελοντισμός σημαίνει πολλά: σημαίνει προσφέρω, στηρίζω, αγαπώ, δημιουργώ όμορφες αναμνήσεις! Η προσφορά απέναντι στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία είναι διαχρονικά σημαντικό μέρος των αξιών και των δράσεων μας! Ως Επίσημος Χορηγός Εθελοντισμού, η ευχή μας είναι μία: να πραγματοποιούνται πιο συχνά αντίστοιχες εκδηλώσεις. Προάγουν τις αρχές του εθελοντισμού και αποδεικνύουν ότι οι εθελοντές είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά και πολύτιμα κομμάτια του παζλ κάθε αθλητικής διοργάνωσης».

Ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, στο χαιρετισμό του, εξήρε την κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, καθώς και το έργο που επιτελούν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Κατά την ευχαριστήρια εκδήλωση βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων για τη συμβολή τους η Αστυνομία Κύπρου, η Πολιτική Άμυνα, οι υπάλληλοι του Δήμου Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ, η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας , δρομικά σωματεία και οι ομάδες ενθάρρυνσης των δρομέων.

Στον 14o ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού έτρεξαν πάνω από 10.000 δρομείς, 3.000 εκ των οποίων προέρχονταν από το εξωτερικό, από 60 διαφορετικές χώρες!

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ