aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΞεκινά επιτέλους τον Ιούλιο το πρωτάθλημα της Formula 1!

Ξεκινά επιτέλους τον Ιούλιο το πρωτάθλημα της Formula 1!

O σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι η σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει στις 5 και στις 12 Ιουλίου με δύο αγώνες στην Αυστρία και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση του κορονοϊού στη χώρα.

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια ότι η εφετινή σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον Ιούλιο με δύο Γκραν Πρι στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Ο δημόσιος αυστριακός ραδιοσταθμός ‘Ö3’ μετέδωσε στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής την πληροφορία, ότι μπορούν να εκπληρωθούν όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις οπότε η πραγματοποίηση του Γκραν Πρι Αυστρίας θεωρείται ότι έχει κλειδώσει ουσιαστικά.

Στο συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων μίλησε ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, δόκτωρ Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα γίνουν «δύο αγώνες κυριακάτικοι, στις 5 και στις 12 Ιουλίου». Αυτό το σενάριο έπαιζε εδώ και αρκετές ημέρες, μάλιστα γίνονταν συνεχείς συζητήσεις για την υλοποίησή του μεταξύ της Red Bull, που είναι η διοργανώτρια του Γκραν Πρι, των αρμόδιων ομοσπονδιακών Αρχών της Αυστρίας, της κυβέρνησης του κρατιδίου στο οποίο βρίσκεται η πίστα του Σπίλμπεργκ και της κατόχου των δικαιωμάτων της Formula 1, Liberty Media.

Το Σπίλμπεργκ είναι ήδη έτοιμο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού, μόνον ένα δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης του κορονοϊού θα μπορούσε να εμποδίσει τη διεξαγωγή του διπλού αγώνα στην Αυστρία. Το Σπίλμπεργκ φέρεται να πληροί ήδη όλες τις προϋποθέσεις για να υποδεχθεί το θαυμαστό τσίρκο της Formula 1, ενώ πρόσφατα υποβλήθηκαν οι 400 εργαζόμενοι του αυτοκινητοδρομίου σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού.

Eτοιμη να υποδεχθεί τη Formula 1 είναι η πίστα του Σπίλμπεργκ.

Οι δύο αγώνες με διαφορά μίας εβδομάδας θα λειτουργήσουν πιλοτικά για τη Formula 1, καθώς η συγκεκριμένη συνταγή θα εφαρμοστεί και άλλες φορές στη διάρκεια της σεζόν εφόσον αποδειχθεί πετυχημένη. Όπως ανέφερε ο Χέλμουτ Μάρκο, τα Γκραν Πρι θα πραγματοποιηθούν κάτω από αυστηρούς υγειονομικούς όρους και περιορισμούς, ενώ όλα τα μέλη των ομάδων της Formula 1 θα διαθέτουν ανάλογα ‘’υγειονομικά διαβατήρια’’ που θα πιστοποιούν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Δύο αγώνες και στο Σίλβερστον;
Τα Γκραν Πρι θα γίνουν χωρίς θεατές και με λίγους δημοσιογράφους, ενώ το σύνολο των αρμοδίων παραγόντων της πίστας, του προσωπικού και των μελών των ομάδων θα είναι λιγότερο από 2.000 άτομα. Η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει μόνον από τα επίσημα συνεργεία της Formula 1 για περιορισμό του αριθμού των ατόμων που θα βρίσκονται στην πίστα.

Προς το παρόν είναι άγνωστο, πώς θα συνεχιστεί η σεζόν μετά τους δύο αγώνες στην Αυστρία. Σύμφωνα με τον Μάρκο «γίνονται συζητήσεις και με άλλους διοργανωτές ευρωπαϊκών Γκραν Πρι της Formula 1». Πρόσφατα είχε διαρρεύσει, ότι το Σίλβερστον είχε δηλώσει πρόθυμο να πραγματοποιήσει επίσης δύο Γκραν Πρι στις 19 και 26 Ιουλίου κατά τα πρότυπα του Σπίλμπεργκ της Αυστρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ