aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΒασιλιάς Φερστάπεν, μυθικός Αλόνσο και... καταστροφή για Ferrari στο Μπαχρέιν

Βασιλιάς Φερστάπεν, μυθικός Αλόνσο και… καταστροφή για Ferrari στο Μπαχρέιν

Ασταμάτητος Μαξ Φερστάπεν, ασυναγώνιστη Red Bull!

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στη νέα σεζόν μετά και την περσινή κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, περνώντας πρώτος και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη καρό σημαία της νέας σεζόν στη F1 στο Grand Prix του Μπαχρέιν!

Από κοντά, ακολούθησε και ο Σέρχιο Πέρεζ για το 1-2 της Red Bull, με τους «ταύρους» να δείχνουν με το… καλημέρα της χρονιάς πως δεν έχουν αντίπαλο! Μυθική εμφάνιση από τον αγέρωχο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος με εκπληκτική οδήγηση και με τη νέα και αναγεννημένη Aston Martin ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου!

Από την άλλη, η Ferrari απογοήτευσε στο πρώτο Grand Prix της σεζόν, καθώς ο Λεκλέρ εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ ο Σάινθ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την τρίτη θέση, τερματίζοντας τελικώς τέταρτος.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον (5ος), Στρολ (6ος), Ράσελ (7ος), Μπότας (8ος), Γκασλί (9ος) και Άλμπον (10η), συμπληρώνοντας έτσι τις βαθμολογούμενες θέσεις.

Εξαιρετική εκκίνηση για τον Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό να μην μπλέκει σε μάχες στις πρώτες στροφές της πίστας, παίρνοντας από νωρίς την πρωτοπορία του αγώνα με αποτέλεσμα να… εξαφανιστεί στον ορίζοντα από νωρίς και να μην κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω του!

Αντιθέτως, ο έτερος πιλότος της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, έχασε τη δεύτερη θέση από τον Σαρλ Λεκλέρ στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, με τους Σάινθ και Χάμιλτον να ακολουθούν.

Red Bull και Ferrari ακολούθησαν διαφορετικές στρατηγικές στα πρώτα pits stop, με τους «ταύρους» να διατηρούν τη μαλακή γόμα τους, με την ομάδα του Μαρανέλο να επιλέγει να βάλει την σκληρή στα δύο της μονοθέσια. Κάπως έτσι, ο Πέρεζ πέρασε τον Λεκλέρ στον 26ο γύρο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτη ήταν η μάχη των δύο Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ με εκείνες της Aston Martin των Στρολ και Αλόνσο.

Χαρακτηριστική ήταν η απίθανη μάχη των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλητών στον 38ο γύρο για την πέμπτη θέση, με τον Ισπανό οδηγό της Aston Martin να προσπερνάει τον Λούις Χάμιλτον στο highlights του αγώνα!

Στον 41ο γύρο, ήρθε η… καταστροφή για τη Ferrari, η οποία μέχρι τότε κρατούσε άνετα τις θέσει «3» και «4». Σε εκείνο το σημείο, ο Σαρλ Λεκλέρ εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ λίγο αργότερα, ο Σάινθ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του απέναντι στον τρομερό απόψε Φερνάντο, πέφτοντας στην τέταρτη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ