aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΤζιωρτζής: Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον δεύτερο αγώνα

Τζιωρτζής: Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον δεύτερο αγώνα

Ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλα με το δεύτερό του αγώνα στο πρωτάθλημα SMP F4 NEZ by FIA ο Βλαδίμηρο Τζιωρτζής. Ο πιλότος της SMP Racing σκόραρε επτά βαθμούς, που  προστίθενται στον ένα που τελικά του δόθηκε στο Σότσι, κάτι που τον φέρνει στη 12η θέση της βαθμολογίας, μεταξύ 21 οδηγών από Ολλανδία, Ρωσία, Φιλανδία και Ισπανία.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Πήγα πάρα πολύ καλά στις δοκιμές που έγιναν Πέμπτη – Παρασκευή αλλά και στην πρώτη κούρσα, όμως όχι και στις δύο κούρσες που έγιναν Κυριακή (15/5). Οπωσδήποτε μπορούσα να επιστρέψω με πιο πολλούς βαθμούς» λέει ο Βλαδίμηρος, η συγκομιδή του οποίου ήταν η ένατη καλύτερη μεταξύ των 20 διαγωνιζόμενων στο Zandvoort.

Στην στενή και τεχνική πίστα του Zandvoort έγιναν τρεις βαθμολογούμενες κούρσες, μια το Σάββατο (14/5) και δύο την Κυριακή (15/5) ενώ οι νεαροί πιλότοι συμμετείχαν σε δοκιμές εξέλιξης συνολικής διάρκειας τριών ωρών  και ελεύθερα δοκιμαστικά 80 λεπτών. Στις δοκιμές ο Βλαδίμηρος σημείωνε σταθερά 4ο και 5ο χρόνο ενώ προκρίθηκε 9ος για την πρώτο κούρσα. Ήταν σταθερά πίσω από τους Ολλανδούς που βρίσκονταν εντός έδρας και πρώτος μεταξύ των πρωτοεμφανιζόμενων στο πρωτάθλημα.tziortzis1«Όπως επεσήμανα  μετά το Σότσι, νιώθω ότι διαθέτω την ταχύτητα για ν’ ακολουθήσω τον ρυθμό των πρώτων. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο  Zandvoort και πιστεύω θα φανεί και στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, που είναι στην ίδια πίστα (2-5 Ιουνίου)».

H Kυριακή (15/5)  δεν ξεκίνησε καλά για τον Τζιωρτζή, καθώς ένα πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αυτοκινήτου, του στέρησε τη δυνατότητα να συμπληρώσει αρκετούς γύρους στα προκριματικά για τον τρίτο αγώνα τον οποίον ξεκίνησε 18ος και ολοκλήρωσε 10ος. Στο δεύτερο αγώνα ξεκίνησε 7ος, θέση που κατέλαβε στον πρώτο αγώνα. Όμως βροχή τον έριξε πίσω, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να ανέβει καθώς συνέχιζε με ελαστικά βροχής την ώρα που η πίστα είχε στεγνώσει. Τελικώς τερμάτισε 14ος. Ήταν η μόνη κούρσα που δεν πήρε βαθμό.

«Η πίστα είναι δίπλα στον Ατλαντικό και οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται συνέχεια. Στη δεύτερη κούρσα τρέχαμε με λάστιχα για βροχή ενώ η πίστα είχε στεγνώσει με αποτέλεσμα τα λάστιχα να φθαρούν  και να μην υπάρχει κράτημα. Στη τρίτη τρίτη βαθμολογούμενη κούρσα τρέξαμε πολύ λίγο, καθώς μεγάλο διάστημα της έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Κληθήκαμε να συνεχίσουμε με ελαστικά για στεγνό ενώ η πίστα ήταν βρεγμένη κάτι που δεν με βοήθησε καθόλου. Γενικότερα τίποτα δεν πήγε καλά την Κυριακή και πάλι καλά που ήρθε ο ένας βαθμός» εξηγεί ο οδηγός της SMP Racing.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ