aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΤυχερός και εκπληκτικός ο Χάμιλτον νίκησε στην Γερμανία

Τυχερός και εκπληκτικός ο Χάμιλτον νίκησε στην Γερμανία

Σε έναν τρομερό αγώνα με μεγάλες ανατροπές και συγκινήσεις, ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε στόφα πρωταθλητή και κατάφερε να κερδίσει παρά το μειονέκτημα πως ξεκινούσε από την 14η θέση.

Αν και στα δοκιμαστικά ο Χάμιλτον στάθηκε άτυχος, στον αγώνα η τύχη τον βοήθησε και χτύπησε τον Φέτελ.

Από την εκκίνηση φάνηκε πόσο αποφασισμένος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον καθώς αδιαφορώντας για τον ρυθμό των πρώτων ξεκίνησε να περνά σαν δαιμονισμένος κάθε μονοθέσιο που έβρισκε εμπρός του. Γρήγορα έφτασε την 5η θέση με τους 4 εμπρός του να είναι ο Φέτελ 1ος, ο Μπότας 2ος, ο Ράικονεν 3ος και ο Φερστάπεν 4ος.

Πρώτος από τους πρωτοπόρους για αλλαγή ελαστικών μπήκε ο Ράικονεν που βάζοντας φρέσκα μεσαία ελαστικά άρχισε να κάνει ταχύτερους γύρους και γρήγορα εκμηδένησε την διαφορά του με το Μπότας, όταν αυτός θα έμπαινε για την δική του αλλαγή. Και έτσι έγινε. Πλέον με 1-2 την Ferrari ο αγώνας έδειχνε πως ήταν Ιταλική υπόθεση. Βεβαίως είχαμε πολύ ακόμα δρόμο.

Όταν μπήκε και ο Φέτελ για ελαστικά βγήκε πίσω από τον Κίμι! Και όχι μόνον αυτό αλλά έδειχνε ανήμπορος να τον περάσει. Χρειάστηκε να ζητήσει την βοήθεια του pit wall ώστε να μιλήσουν στον Κίμι, να κόψει και να τον περάσει ο Φέτελ. Αν δεν είχε γίνει αυτό σήμερα μάλλον θα κέρδιζε ο Ράικονεν αλλά με τα αν… δεν βγαίνει τίποτε.

Ο Χάμιλτον λογικά θα παρακαλούσε για βροχή και Ο Θεός άκουσε τις προσευχές του. Η βροχή ήρθε και ανακάτεψε λίγο τα πράγματα. Μερικοί οδηγοί όπως ο Λεκλέρκ, ο Γκασλί και ο Φερστάπεν, μπήκαν και έβαλαν ενδιάμεσα βρόχινα μπας και εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αν η βροχή δυνάμωνε… αλλά δεν έγινε έτσι. Η βροχή ήταν ελάχιστη και επιρρέαζε 2-3 στροφές και ένα μικρό κομμάτι της πίστας.  Οι Λεκλέρκ, Γκασλί και Φερστάπεν μετά από δύο καταστροφικούς γύρους ξαναμπήκαν και έβαλαν πάλι σλικ.

Σε αυτό το σημείο ο Μπότας άρχισε να πλησιάζει από την 3η θέση τον Ράικονεν και με την βροχή να δυναμώνει τον πέρασε! Η βροχή επιρρέασε πάρα πολλά μονοθέσια καθώς σχεδόν όλοι ήταν μέσα με σλικς. Πολλά αυτοκίνητα γλυστρούσαν με πιο θεαματικό τον Τσαρλς Λεκλέρκ που έκανε ένα τετακέ 360 μοιρών και συνέχισε κανονικά. Με την πίστα να έχει άγνωστο επίπεδο πρόσφυσης ο Φέτελ συνέχιζε να οδηγεί τον αγώνα όταν… έκανε ένα από τα σπάνια λάθη του, γλύστρησε και βγήκε εκτός πίστας! Αυτό ήταν! Με τον Φέτελ εκτός και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει, ο Χάμιλτον περνά πρώτος καθώς οι Μπότας και Ράινονεν μπαίνουν για ελαστικά. Τρομερή τύχη αυτό το παιδί.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική. Ο Μπότας προσπάθησε να περάσει κάποια στιγμή τον Χάμιλτον, αλλά του τράβηξαν το αυτί από το pit wall και έκοψε αυτές τις επαναστατικές ιδέες. Ο Κίμι στο τέλος δεν μπόρεσε να περάσει τον Μπότας και η σειρά μέχρι το τέλος δεν άλλαξε με δίκαιο, άξιο αλλά και τυχερό νικητή τον Λιούις Χάμιλτον.

Αυτή είναι η σειρά τερματισμού:

Kαι αυτή είναι η βαθμολογία:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ