aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΤο αγωνιστικό μέρος του Ράλι Κύπρος

Το αγωνιστικό μέρος του Ράλι Κύπρος

Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 19:00, θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας (Φοινικούδες) με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν στο service park στη Λευκωσία.

Η διαφορά με τον περσινό αγώνα είναι ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση μετά την εκκίνηση της Παρασκευής. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 17 Ιουνίου. Μέρα η οποία θα συμπεριλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) μήκους 117,10 χιλιομέτρων.

Μεταξύ αυτών και η CNP ASFALISTIKI Super Special Stage που διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας κατά τρόπο που ενώνει τη μοιρασμένη πρωτεύουσα. Η ιδιαιτερότητα της φέτος είναι ότι θα διεξαχθεί δύο φορές την ίδια μέρα. Στις 11:27 το πρωί και στις 16:59 το απόγευμα.

Άξιο επίσης αναφοράς είναι και το ότι η ειδική διαδρομή 2 και 6 στα Λεύκαρα παίρνει την ονομασία «Γιώργος Κυπριανού» εις μνήμην του νεαρού θιασώτη των αγώνων ράλι Γιώργου Κυπριανού, γιού του γνωστού πρωταθλητή και νικητή του Ράλι Κύπρος, Κύπρου Κυπριανού και της Νίτσας Κυπριανού που για δεκαετίες υπηρέτησαν το άθλημα. Και αυτό μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ράλι Κύπρος για την οδική ασφάλεια. Έπαθλο θα δοθεί στο πρώτο Κυπριακό πλήρωμα που θα γράψει τον καλύτερο χρόνο στη διαδρομή αυτή.

Μετά τη διανυκτέρευση στη Λευκωσία τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή για τις υπόλοιπες έξι ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι δύο τελευταίες θα αποτελέσουν και φέτος την Love Cyprus Golden Stage προσφέροντας χρηματικά έπαθλα και φέτος στους νικητές.

Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι οι δύο αυτές διαδρομές θα διεξαχθούν στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Το άθροισμα του χρόνου των δύο Golden Stages θα αναδείξει και τους νικητές όπου ο πρώτος θα πάρει €10.000 και από €7.000 το πρώτο Κυπριακό πλήρωμα και το πρώτο πλήρωμα με αυτοκίνητο με κίνηση στους δύο τροχούς. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που φέτος θα γίνει στo Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Εκεί όπου στις 18:00 θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με τον χρόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ