aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΘρίαμβος Λεκλέρ στην Αυστραλία, δράμα για Φερστάπεν και Σάινθ

Θρίαμβος Λεκλέρ στην Αυστραλία, δράμα για Φερστάπεν και Σάινθ

Σε μονόλογο εξελίχθηκε το Grand Prix στη Μελβούρνη, τρίτο της σεζόν στη Formula 1. Εκμεταλλευόμενος την pole position και τις ατυχίες αρκετών ανταγωνιστών του, ο Σαρλ Λεκλέρ οδήγησε την κούρσα από την αρχή ως το τέλος χαρίζοντας στον εαυτό του και τη Ferrari τη δεύτερη φετινή νίκη και αυξάνοντας σημαντικά τη διαφορά του από τον ανταγωνισμό. Μάλιστα πήρε και τον έξτρα βαθμό για τον ταχύτερο γύρο κάνοντας το απόλυτο σε ένα ονειρεμένο weekend.

Ο Σέρχιο Πέρες, με διαφορά 20,5 δευτερολέπτων από τον πρώτο, έσωσε την τιμή της Red Bull τερματίζοντας δεύτερος, μπροστά από τις δύο Mercedes, όπου ο Τζορτζ Ράσελ έκλεψε την τρίτη θέση από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από «ηχηρές» εγκαταλείψεις. Ο Μαξ Φερστάπεν δεν μπόρεσε να «χτίσει» πάνω στη νίκη του στην Τζέντα και εγκατέλειψε στον 39ο γύρο ενώ ήταν δεύτερος. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ενημέρωσε για μια περίεργη μυρωδιά, πήρε εντολή να σταματήσει και όταν βγήκε καπνός από τη μηχανή του ο αγώνας γι’ αυτόν έλαβε πρόωρο τέλος. Έτσι πέταξε ξανά πολύτιμους βαθμούς που θα είναι δύσκολο να αναπληρώσει στην πορεία.

Το κακό είχε αρχίσει νωρίτερα για άλλους δύο πιλότους. Μόλις στον δεύτερο γύρο κι αφού είχε ήδη κατρακυλήσει από την 9η στην 14η θέση, ο Κάρλος Σάινθ έχασε τον έλεγχο της Ferrari, με αποτέλεσμα να κολλήσει στην αμμοπαγίδα.

Στον 23ο γύρο είπε «αντίο» και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που μετά από απουσία δύο αγώνων λόγω κορωνοϊού, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πρώτο του φετινό Grand Prix καθώς έπεσε με την Aston Martin στις μπαριέρες.

Καλός αγώνας για τις δύο McLaren, που κατέλαβαν τις θέσεις 5-6 με τους Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οκόν, Μπότας, Γκασλί και Άλμπον.

Ο Γάλλος πιλότος με τη δεύτερη φετινή νίκη του, στην πίστα της Μελβούρνης, έφτασε στους 71 βαθμούς και έχει πλέον διαφορά 34 βαθμών από τον δεύτερο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι μόλις πέμπτος με 28, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν στους 25, αφού παρότι κέρδισε στην Τζέντα έμεινε… άποντος στους άλλους δύο αγώνες.Στους κατασκευαστές και παρά την εγκατάλειψη του Κάρλος Σάινθ στη Μελβούρνη, η Ferrari έφτασε στους 104 βαθμούς, με τη Mercedes να ακολουθεί στους 65 και την Red Bull μόλις στους 55.

O επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα) στην πίστα της Ίμολα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ