aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτις 27-29 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το Ράλι Κύπρος του 2019

Στις 27-29 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το Ράλι Κύπρος του 2019

Με οκτώ αγώνες, τέσσερις σε άσφαλτο και τέσσερις σε χώμα θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι του 2019. Ο εθνικός μας αγώνας, μετά από δύο χρόνια διεξαγωγής του τον Ιούνιο, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 27 με 29 του μήνα, ενώ θα είναι ο έβδομος από τους οκτώ αγώνες του ημερολογίου.

Το ημερολόγιο του 2019 έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Ράλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIA) στη Γενεύη στις 7 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA για την τελική του έγκριση στις 5 Δεκεμβρίου. H μεγάλη αλλαγή αφορά τον αποκλεισμό του Ράλι Ακρόπολις από τη σεζόν του 2019 αλλά και την είσοδο του Ράλι Ουγγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο συντονιστής του ERC Jean-Baptiste Ley δήλωσε: «Είμαστε υπερευχαριστημένοι με το προσωρινό ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για το 2019. Για ακόμα μία φορά χρειάστηκε να μειώσουμε τον συνολικό αριθμό αγώνων της χρονιάς στους 8, μετά από συζητήσεις με τους διαγωνιζόμενους και έτσι μπορούμε να χωρίσουμε τις επιφάνειες της χρονιάς σωστά και ομοιόμορφα.

Ταυτόχρονα καλωσορίζουμε το Ράλι Ουγγαρίας στο ημερολόγιο και χαιρετίζουμε την αμέριστη υποστήριξη της Ουγγρικής κυβέρνησης αλλά και των τοπικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου της πόλης Nyíregyháza που φιλοξενεί τον αγώνα. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μας με τα Azores Airlines Rallye, Rally Islas Canarias, Rally Liepāja, Rally Poland, Rally di Roma Capitale, Barum Czech Rally Zlín και το Ράλι Κύπρος. Μπορεί το Ράλι Ακρόπολις να μην αποτελεί μέρος του ημερολογίου του 2019, αλλά η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή για συνεργασία με αυτό τον καλά οργανωμένο αγώνα στο μέλλον».

Το Ράλι Ουγγαρίας είναι ένας συναρπαστικός και καινούργιος αγώνας που προστίθεται στο ημερολόγιο του ERC για το 2019. Ο ασφάλτινος αγώνας θα φέρει και την υποστήριξη της Ουγγρικής κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών. Η βάση του αγώνα θα βρίσκεται στην πόλη Nyíregyháza στη βορειοανατολική Ουγγαρία, περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά οδήγησης μακριά από τη Βουδαπέστη.

Μπορεί ο αγώνας να είναι μια καινούργια πρόσθεση για το ημερολόγιο του ERC (μάλιστα φιλοξενεί και τον τελικό του Ουγγρικού πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, 9-11 Νοεμβρίου), ωστόσο η ιστορία του αγώνα έχει ρίζες βαθιά μέσα στη δεκαετία του ’80, όπου φιλοξενούσε τακτικά αρκετούς τοπικούς αγώνες. Μέχρι σήμερα έτρεξαν πολλοί Ούγγροι οδηγοί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι σε κάθε του σεζόν, όπως τον Tibor Érdi Jr, πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος του ERC2, τον Dávid Botka που κέρδισε ειδικές διαδρομές σε Azores και Κύπρο αλλά και τους Norbert Herczig και Kristóf Klausz..

Οι αγώνες σε Λετονία, Πολωνία και Κύπρο θα αλλάξουν θέσεις στο ημερολόγιο του ERC για το 2019, με το Rally Liepāja στη Λετονία και το Ράλι Πολωνίας να διεξάγονται νωρίτερα από ό,τι στα προηγούμενα χρόνια. Ο αγώνας στη Λετονία μεταφέρεται στο Μάιο με την Πολωνία να μεταφέρεται στον Ιούνιο από την προηγούμενη θέση του Σεπτεμβρίου που είχε, όπου και γιόρτασε φέτος 75 χρόνια αγώνων!

Οι δημοφιλείς νησιώτικοι προορισμοί θα προσφέρουν νωρίς προκλήσεις για τα πληρώματα στο Azores Airlines Rallye, στο νησί São Miguel του Πορτογαλικού Αρχιπελάγους και στο Rally Islas Canarias στις Κανάριους Νήσους, με τους δυο προορισμούς να μην έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, κάτι που θα βοηθήσει όλες τις ομάδες και πληρώματα όσο αφορά τη μεταφορά εξοπλισμού. Το μέσο της σεζόν θα φιλοξενεί αγώνες στην άσφαλτο στα Rally di Roma Capitale και Barum Czech Rally Zlín, που θα γίνουν δύο βδομάδες νωρίτερα από ό,τι πέρυσι. Παράλληλα, οι δυο διαφορετικές επιφάνειες του ημερολογίου θα βοηθήσουν ταυτόχρονα και τους νεαρούς οδηγούς του πρωταθλήματος ERC Junior να χτίσουν εμπειρία σε άσφαλτο και χώμα.

Ημερολόγιο ERC 2019*

1ος Γύρος: Azores Airlines Rallye, 21-23 Μαρτίου** (ERC Junior), χώμα

2ος Γύρος: Rally Islas Canarias, 2-4 Μαΐου (ERC Junior), άσφαλτο

3ος Γύρος: Rally Liepāja (Λετονία), 24-26 Μαΐου May (ERC Junior), άσφαλτο

4ος Γύρος: Rally Poland, 28-30 Ιουνίου (ERC Junior), χώμα

5ος Γύρος: Rally di Roma Capitale (Ιταλία), 19-21 Ιουλίου (ERC Junior), άσφαλτο

6ος Γύρος: Barum Czech Rally Zlín, 16-18 Αυγούστου (ERC Junior), άσφαλτο

7ος Γύρος: Cyprus Rally, 27-29 Σεπτεμβρίου, χώμα

8ος Γύρος: Rally Hungary, 1-3 Νοεμβρίου, άσφαλτος

*Εν αναμονή έγκρισης από το Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA

**Μόνο κατόπιν υπογραφής συμφωνίας με τον promoter του αγώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ