aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτην πρωτοπορία του Ράλι Ακρόπολις ο Nasser Al Attiyah

Στην πρωτοπορία του Ράλι Ακρόπολις ο Nasser Al Attiyah

Ο Nasser Al-Attiyah βρίσκεται στην πρωτοπορία του Ράλι Ακρόπολις με το τέλος της πρώτης μέρας. Ύστερα από έξι ειδικές διαδρομές ο πολυπρωταθλητής κατάφερε να κτίσει μια διαφορά μόλις 8,4 δευτερολέπτων από τον νικητή της πρεμιέρας του ERC Bruno Magalhaes.

Ο νεαρός Αλέξανδρος Τσουλόφτας κάνει μιαν εξαιρετική εμφάνιση και βρίσκεται στην όγδοη θέση στην πρώτη του επαφή με το Citroen DS3 R5. O Al Attiyah τέθηκε επικεφαλής μετά την εγκατάλειψη του Nikolay Gryazin που βρισκόταν πρώτος, μια ειδική διαδρομή πριν το τέλος της μέρας.

Ο Καταρινός οδηγός δήλωσε με το τέλος της μέρας: «Ήταν καλή μέρα, δύσκολη και σκληρή, όλα πήγαν καλά με το αυτοκίνητο. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, είμαστε επικεφαλής του ράλι και θα έχουμε καλή θέση εκκίνησης αύριο. Είναι μια ωραία μάχη μεταξύ Bruno, Kajto και ημών. Λυπάμαι για τον Nikolay, αύριο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Πίσω από τον Magalhaes, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο περσινός πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz με διαφορά 29,5 δευτερολέπτων από τον πρώτο. Ο Πολωνός κέρδισε τις τρεις από τις έξι ειδικές διαδρομές, αλλά τα δύο κλαταρισμένα ελαστικά που είχε τον έριξαν στην τρίτη θέση της κατάταξης. Από μια ειδική διαδρομή κέρδισαν οι Gryazin, Al-Attiyah και Magalhaes, σε έναν αγώνα όπου η ζέστη και η σκληρότητα των ειδικών διαδρομών ταλαιπώρησαν οδηγούς και αυτοκίνητα.

Μια εξαιρετική εμφάνιση κάνει ο νεαρός Αλέξανδρος Τσουλόφτας στην πρώτη του επαφή με το Citroen DS3 R5. Σημείωσε μέχρι και πέμπτους και έκτους χρόνους γενικής, αλλά στη συνέχεια έκοψε ρυθμό θέλοντας να εξοικειωθεί τόσο με το νέο του αυτοκίνητο όσο και με τον νέο του συνοδηγό. «Ήταν μια εξαιρετική ημέρα. Με το πέρας κάθε ειδικής αντιλαμβάνομαι περισσότερο πώς να διαχειρίζομαι αυτό το αυτοκίνητο. Είναι καταπληκτικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αύριο υπάρχει πρόβλεψη για βροχή και περιμένω να έρθουν τα πάνω κάτω. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας για τα πληρώματα, δεν ξέρω για τους θεατές».

Με στόχο μια καλή παρουσία και τη ράμπα του τερματισμού συνεχίζουν τα δύο Subaru Impreza στον αγώνα. Παναγιώτης Κυριάκου και Γιάγκος Γιάγκου βρίσκονται στην 17η και 18η θέση, αντίστοιχα. Ατυχία για τους Πέτρο Παντελή και Κύπρο Χριστοδούλου. Έφτασαν μέχρι και την ενδέκατη θέση με το Lancer Evo IX, αλλά τα συνεχόμενα προβλήματα υπερθέρμανσης του αυτοκινήτου τους έριξαν πολύ πίσω στην κατάταξη. Έπεσαν στην 20ή θέση αλλά ελπίζουν σε έναν καλύτερο αγώνα σήμερα. Η σημερινή δεύτερη και τελευταία ημέρα του ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνει ακόμα έξι ειδικές διαδρομές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ημέρας

1 Al-Attiyah N. / Baumel Matthieu Ford Fiesta 01:20:31.9

2 Magalhães B. / Magalhães Hugo Škoda Fabia 01:20:40.3

3 Kajetanowicz K. / Baran Jarosław Ford Fiesta 1:21:01.4

4 Tsolakidis S. / Dimos Haris Škoda Fabia  01:21:34.1

5 Bostanci Murat / Vatansever Onur Ford Fiesta 01:22:48.6

6 Grzyb Grzegorz / Wróbel Jakub Škoda Fabia 01:23:16.7

7 Philippedes G. / Mahaeras L Škoda Fabia  01:23:20.5

8 Tsouloftas A. / Giraudet Denis Citroën DS3 01:23:42.8

9 Von Thurn A. / Degandt Bjorn Škoda Fabia 01:25:42.3

10 Halkias E. / Kontos K. Mitsubishi Lancer Evo X  01:27:10.5

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ