aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτην Κύπρο η Μισιέλ Μουτόν, η γυναίκα / θρύλος!

Στην Κύπρο η Μισιέλ Μουτόν, η γυναίκα / θρύλος!

Η κορυφαία γυναίκα οδηγός στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, η Μισιέλ Μουτόν, θα βρίσκεται στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Ράλι Κύπρος. Η γυναίκα / θρύλος, που έχει γράψει τη δική της αξεπέραστη ιστορία στις ειδικές διαδρομές, θα παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα, εντεταλμένη από τη FIA, μέσα στα πλαίσια της ιδιότητάς της ως υπεύθυνη ασφαλείας των αγώνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το θέμα στο οποίο δίνεται ίσως και η μεγαλύτερη έμφαση από τους διοργανωτές του Cyprus Rally, είναι η ασφάλεια τόσο των πληρωμάτων όσο και των θεατών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα απολαυστικό θέαμα και αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η επιτυχία του πιο σπουδαίου ετήσιου αθλητικού γεγονότος που πραγματοποιείται στην Κύπρο και που προβάλλει διεθνώς το νησί μας, εξαρτάται από όλους μας.

Η κάθοδος της Γαλλίδας Μισιέλ Μουτόν είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών των διοργανωτών του Ράλι Κύπρος. Όπως εξηγεί η Αλυτάρχης του αγώνα κ. Νάγια Κοντοπούλου: «Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ζήτησε τη βοήθεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) όσον αφορά την ασφάλεια στους αγώνες ράλι. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον αγώνα μας όσο το δυνατόν πιο ασφαλισμένο τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους θεατές. Και γι’ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε τη βοήθεια της ειδικής επιτροπής ασφάλειας των αγώνων (Rally Safety Task Force) με σκοπό να δουλέψουμε μαζί για το καλό όλων των εμπλεκομένων αλλά και του αυτοκινηταθλήματος γενικότερα».

Η επιτροπή Rally Safety Task Force της FIA ιδρύθηκε πέρυσι και απαρτίζεται από ένα σύνολο εμπειρογνωμόνων για θέματα ασφάλειας που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους τοπικούς διοργανωτές να θεσπίσουν ένα σύνολο κανονισμών και κατευθυντήριων γραμμών που να ταιριάζουν καλύτερα στη χώρα τους, πάντα όσον αφορά την ασφάλεια στους αγώνες ράλι. Η επιτροπή αυτή είναι σε θέση να παρέχει βοήθεια όσον αφορά την εκπαίδευση των υπευθύνων ασφαλείας στους αγώνες, τη δημιουργία σωστής νοοτροπίας ως προς την ασφάλεια στις διαδρομές αλλά και στη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων και δημόσιων υπηρεσιών ως προς το θέμα αυτό. Πριν μερικές βδομάδες, μέλη της επιτροπής αυτής επισκέφθηκαν την Κύπρο και είχαν επαφές με αξιωματούχους του Ράλι Κύπρος ενημερώνοντας τους για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα ασφαλείας.

Όπως είναι ήδη γνωστό το ράλι Κύπρος θα διεξαχθεί φέτος στις 16-18 Ιουνίου και θα έχει ως βάση του τη Λευκωσία. Θα είναι ο τέταρτος γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής ενώ θα περιλαμβάνει δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές μικτής επιφάνειας (χώμα/άσφαλτος).

Ποια είναι η Μισιελ Μουτόν

Η Μισιέλ Μουτόν ξεκίνησε την αγωνιστική της καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 70 και το 1982 έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι κόντρα στους φημισμένους πρωταθλητές όπως οι Άρι Βατάνεν, Βάλτερ Ρέρλ, Στίγκ Μπλόμκβιστ και Χάννου Μίκκολα. Οδήγησε με μοναδικό στιλ τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα της εποχής της όπως τα Audi Quattro, Peugeot 205 T16, Fiat Abarth και Renault Alpine ενώ έσπασε και το ρεκόρ της φημσιμένης Ανάβασης του Pikes Peak στις ΗΠΑ.

Με το τέλος της καριέρας της το 1986 η Μουτόν διοργανώνει κάθε χρόνο τον αγώνα / θεσμό «Race of Champions» ενώ έχει ενεργό ρόλο στην FIA όσον αφορά την ασφάλεια στους αγώνες και επίσης είναι Πρόεδρος της επιτροπής για τη συμμετοχή των γυναικών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πριν μερικά χρόνια η Μισέλ Μουτόν παρασημοφορήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί με το μετάλλιο των «Ιπποτών της Λεγεώνας της Τιμής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ