aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣτη Γερμανία ο Μάρκεθ δεν χάνει από κανένα

Στη Γερμανία ο Μάρκεθ δεν χάνει από κανένα

Ποτέ. Από κανέναν. Με βροχή. Σε στεγνό. Με μικτές συνθήκες. Στα 125 κυβικά. Στα 250. Στο MotoGP. Ποτέ. Από κανέναν- όχι μόνο αναβάτη, αλλά ενδεχομένως ούτε κι από τον ίδιο το Θεό: το να νικήσεις τον Μαρκ Μάρκεθ στη Γερμανία δεν είναι απλά σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά απαγορευμένος καρπός τον οποίο αν δαγκώσεις, ενδέχεται να εκδιωχθείς από τον αγωνιστικό παράδεισο των δύο τροχών για πάντα.

Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε να κάνει πλάκα στον ανταγωνισμό στην πίστα του Σάχσερινγκ και το 2017, καθώς εκκίνησε από την pole position, έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε- μ’ εξαίρεση ένα μονάχα γύρο- ποτέ ξανά πίσω του, παίρνοντας την 8η σερί νίκη του εκεί και ανεβαίνοντας μετά από καιρό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα περισσότερα εύσημα, ωστόσο, ανήκουν παραδόξως σ’ αυτόν που τερμάτισε δεύτερος: ο «γηπεδούχος» Γιόνας Φόλγκερ έκανε εξωπραγματικό αγώνα κι αν δεν έχανε 3 φορές τα φρένα στο τέλος της ευθείας εκκίνησης- τερματισμού, ίσως να έπαιρνε και την πρώτη του νίκη. Ακόμα κι έτσι, όμως, η 2η θέση για τον Γερμανό είναι εκτός δίτροχης λογικής και αποδεικνύει πως στο MotoGP οι πάντες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε από κανέναν μετά τον 8ο γύρο, ενώ Βινιάλες, Ρόσι (μέτριες σήμερα οι εργοστασιακές Yamaha…), Μπαουτίστα, Εσπαργκαρό, Ντοβιτσιόζο, Ζαρκό και Κράτσλοου συμπλήρωσαν τη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε εκ νέου ο Χόρχε Λορένθο που δυσκολεύεται αφάνταστα πάνω στην Ducati από το μέσο των αγώνων και μετά.

Κάπως έτσι, με την 31η νίκη του Μάρκεθ σε μόλις 4.5 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, η Honda αντεπιτέθηκε και έφερε τον Μαρκ στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Βινιάλες ν’ ακολουθεί και του Ντοβιτσιόζο και Ρόσι να βρίσκονται μια ανάσα πίσω («μέσα» σε 10, μόλις, βαθμούς βρίσκονται οι 4 πρώτοι).

Ωστόσο, με μια ψυχρή υπολογιστική ματιά ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος που συμπληρώθηκε και τυπικά σήμερα (9ος αγώνας από τους 18 στο σύνολο) δεν είναι άλλος από τον απίθανο Ισπανό: όχι τόσο για το γεγονός πως έχει τους περισσότερους βαθμούς (άλλωστε είναι όλοι τους πάρα πολύ κοντά), αλλά περισσότερο επειδή ουδείς περίμενε πως θα ήταν εκεί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάρκεθ 129
  2. Βινιάλες 124
  3. Ντοβιτσιόζο 123
  4. Ρόσι119
  5. Πεντρόσα 103
  6. Ζαρκό 84
  7. Φόλγκερ 71
  8. Πετρούτσι 66
  9. Λορένθο 65
  10. Κράτσλοου 64

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ