aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣοφία Φλερς: Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση στην 17χρονη πιλότο της Formula 3

Σοφία Φλερς: Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση στην 17χρονη πιλότο της Formula 3

Απολύτως επιτυχημένη, ήταν η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη η Σοφία Φλερς. Η 17χρονη «πιλότος» της Φόρμουλα 3, έμεινε στο χειρουργικό τραπέζι για επτά (!) ώρες, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί από εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα, το κάταγμα που υπέστη στην σπονδυλική στήλη, μετά το τρομακτικό ατύχημα που της συνέβη, κατά του Γκραν Πρι στο Μακάο.

Η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου «Conde S. Januario», πήρε οστά από το ισχίο της νεαρής οδηγού και τα μεταμόσχευσε στα σημεία όπου υπήρχαν κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκ των χειρουργών, Λι Βάϊ Σεβγκ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ζωτικά όργανα της ασθενούς. Είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να κινεί τα άκρα της και αναμένεται να λάβει εξιτήριο, το αργότερο, σε περίπου δύο εβδομάδες».

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την διάρκεια του αγώνα, το αυτοκίνητο της Φλερς συγκρούσθηκε με προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα η νεαρή «πιλότος» να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, το οποίο εκτοξεύθηκε με ταχύτητα πλέον των 200 χλμ/ώρα, περνώντας πάνω από τους φράκτες ασφαλείας. Εκτός της Φλερς, από το ατύχημα, τραυματίσθηκαν, ο Ιάπωνας οδηγός που εμπλέκεται στο ατύχημα, Σο Τσουμπόι, καθώς επίσης δύο φωτογράφοι και ένας κριτής. Ο Τσουμπόϊ κι ένας φωτογράφος πήραν εξιτήριο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν στο νοσοκομείο, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Ο Φριτς Φαν Αμερσφουρτ, επικεφαλής της ολλανδικής ομάδας οδηγών «Van Amersfoort Racing», δήλωσε πως είδε την Φλερς σε μία φωτογραφία να χαμογελά μετά την επέμβαση, ενώ περιέγραψε τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος: «Ηταν μία τρομακτική επιχείρηση, καθώς γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα 20 λεπτά, διάστημα στο οποίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε ο,τιδήποτε. Η Φλερς έχει στον ώμο της, έναν άγγελο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Τώρα, πλέον, περιμένουμε να την ξαναδούμε να κάθεται μπροστά στο τιμόνι»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ