aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΣέρτζιο Πέρεζ o πρώτος οδηγός της Formula 1 που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Σέρτζιο Πέρεζ o πρώτος οδηγός της Formula 1 που διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Ο Σέρτζιο Πέρεζ είναι ο πρώτος πιλότος της Formula 1 που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Αυτό ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA ενόψει του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον. Ο Μεξικανός είχε υποβληθει σε ένα πρώτο τεστ χωρίς όμως σαφές αποτέλεσμα και στο δεύτερο επιβεβαιώθηκε οριστικά, ότι έχει προσβληθεί από τον COVID-19. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πέρεζ τέθηκε αυτοβούλως σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών και θα συνεχίσει να ακολουθεί την προβλεπόμενη από αυτές τις υπηρεσίες διαδικασία».

Ταυτόχρονα έγινε άμεση ιχνηλάτηση και «τέθηκαν επίσης σε καραντίνα όλες οι στενές επαφές του Πέρεζ». Το γεγονός ότι ο Μεξικανός βρέθηκε θετικός στον COVID-19 δεν θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στο Γκραν Πρι της Formula 1 που είναι προγραμματισμένο γι αυτό το Σαββατοκύριακο.

H Racing Point ανακοίνωσε ήδη ότι θα τρέξει κανονικά στο Σίλβερστον με δύο οδηγούς και μονοθέσια, ακόμη και αν δεν συμμετάσχει στο Γκραν Πρι ο Πέρεζ, ενώ τόνισε ότι «θα ανακοινώσουμε σύντομα τα επόμενα βήματά μας».

Θεωρητικά έχει η ομάδα με τα ροζ μονοθέσια πρόσβαση στους δύο αναπληρωματικούς οδηγούς της Mercedes, Εστέμπαν Γκουτιέρες και Στόφελ Βαντόρν, αν και ο τελευταίος συμμετέχει ενεργά στο πρωτάθλημα της Formula E. Ωστόσο η Racing Point θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και οποιονδήποτε άλλον οδηγό, εφόσον είναι βεβαίως κάτοχος της «σούπερ λισάνς» που απαιτείται για τη Formula 1.

Nα επισημάνουμε, ότι μία καραντίνα δύο εβδομάδων θα είχε ως συνέπεια την αποχή του Πέρεζ και από τα δύο συνεχόμενα Γκραν Πρι στο Σίλβερστον, αλλά ενδεχομένως και στο αμέσως επόμενο στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Αυτό σημαίνει, ότι ο οδηγός που θα τον αναπληρώσει θα λάβει τελικά μέρος σε δύο ή και τρεις αγώνες.

Η Racing Point ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι «όλη η ομάδα εύχεται στον Σέρτζιο Πέρεζ όλα τα καλά και θα χαρεί, να τον υποδεχθεί πάλι σύντομα στο κόκπιτ του RP20».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ