aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΡάλι Κύπρος: Δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση (pics)

Ράλι Κύπρος: Δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση (pics)

Εξήντα επτά συνολικά αυτοκίνητα κατέβηκαν από τη ράμπα του Cyprus Rally στο πλαίσιο της εορταστικής εκκίνησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Το φετινό Cyprus Rally προμηνύεται συναρπαστικό, αφού είναι ο τέταρτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (πέρσι ήταν ο δέκατος και τελευταίος) και ως εκ τούτου το «παρών» τους δίνουν τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού στερεώματος, περιλαμβανομένων των βασικών διεκδικητών του τίτλου, του Πορτογάλου Bruno Magalhaes με Skoda Fabia R5 και του δύο φορές πρωταθλητή, Πολωνού Kajetan Kajetanowicz με Ford Fiesta R5. Με τις τέσσερις νίκες του στον εθνικό μας αγώνα, ο Καταρινός Nasser Al Attiyah είναι πάντα υποψήφιος για την πρωτιά.

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση, τα πληρώματα επέστρεψαν στη Λευκωσία για τη διανυκτέρευση, με την αγωνιστική δράση να ξεκινά σήμερα Σάββατο Η μέρα περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) μήκους 117,10 χιλιομέτρων. Μεταξύ αυτών και η CNP ASFALISTIKI Super Special Stage που διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας κατά τρόπο που ενώνει τη μοιρασμένη πρωτεύουσα. Η ιδιαιτερότητά της φέτος είναι ότι θα διεξαχθεί δύο φορές την ίδια μέρα. Στις 11:27 το πρωί και στις 4:59 το απόγευμα.

Η πρώτη διαδρομή, μήκους 21.66 χιλιομέτρων, θα διεξαχθεί στo Καλό Χωριό, ενώ θα ακολουθήσει η ειδική των Λευκάρων μήκους 18,48 χιλιομέτρων. Η διαδρομή αυτή παίρνει την ονομασία «Γιώργος Κυπριανού» εις μνήμην του νεαρού θιασώτη των αγώνων ράλι Γιώργου Κυπριανού, γιού του γνωστού πρωταθλητή και νικητή του Ράλι Κύπρος, Κύπρου Κυπριανού. Και αυτό στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ράλι Κύπρος για την οδική ασφάλεια. Έπαθλο θα δοθεί στο πρώτο κυπριακό πλήρωμα που θα γράψει τον καλύτερο χρόνο στη διαδρομή αυτή.

Στη συνέχεια τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν την ειδική διαδρομή στον Αναλυόντα μήκους 14.41 χιλιομέτρων για να επιστρέψουν στη Λευκωσία για την τέταρτη και τελευταία διαδρομή του πρώτου μέρους. Αυτή δεν είναι άλλη από τη CNP ASFALISTIKI Super Special Stage που διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας κατά τρόπο που ενώνει τη μοιρασμένη πρωτεύουσα. Και οι τέσσερις ειδικές του πρωινού του Σαββάτου θα επαναληφθούν μετά το μεσημέρι με την ιδιαιτερότητα ότι η CNP ASFALISTIKI Super Special Stage στη Λευκωσία θα διεξαχθεί δύο φορές την ίδια μέρα. Στις 11:27 το πρωί και στις 4:59 το απόγευμα.

Οι οδηγοί επέλεξαν τη θέση εκκίνησής τους: Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η διαδικασία επιλογής αριθμού εκκίνησης από τους 15 οδηγούς που μετέχουν στην κατακτήτρια ειδική διαδρομή του Ράλι Κύπρος. Μια διαδικασία που δίδει την ευκαιρία στους γρηγορότερους οδηγούς να διαλέξουν τη θέση που θα ξεκινήσουν τον αγώνα. O Λετονός Nikolay Gryazin, που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδρομή, επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα από τη 15η θέση ενώ πίσω του, στη 14η, θα ξεκινήσει ο τέσσερις φορές νικητής του Ράλι Κύπρος Nasser Al Attiyah. Αντίθετα, ο πρωτοπόρος Bruno Magalhaes, που προηγείται στη βαθμολογία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επέλεξε τη 13η θέση στην εκκίνηση. Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας θα ξεκινήσει από την ενδέκατη θέση, ενώ τον άχαρο ρόλο του καθαρισμού των ειδικών διαδρομών το Σάββατο θα έχει ο Rauf Denktas.

Ο Nikolay Gryazin δήλωσε: «Μετά από την εγκατάλειψή μας στο Ράλι Ακρόπολις, παραλάβαμε το Skoda Fabia R5 αυτό μόλις χθες, οπόταν η επαφή που είχαμε μαζί του στην κατατακτήρια δοκιμή ήταν η πρώτη μας. Πιέσαμε το πρωί και έχουμε σκοπό να πιέσουμε και στον αγώνα γιατί στόχος μας είναι η νίκη».

Nassey Al Attiyah: Αυτός είναι ο αγαπημένος μου αγώνας και τον έχω κερδίσει πολλές φορές. Δεν θα είναι εύκολο να πιέσουμε από το ξεκίνημα αλλά πάμε για τη νίκη, έτσι θα πρέπει να δούμε πώς θα κυλήσει ο αγώνας μετά από τις πρώτες ειδικές. Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία μας στην Κύπρο. Το ράλι συνδυάζει δυο επιφάνειες και πολλαπλών ταχυτήτων στροφές. Παραμένει ο αγαπημένος μου αγώνας και θέλουμε το καλό αποτέλεσμα.

Bugra Banaz: Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Στο πρώτο χάσιμο στην κατατακτήρια δοκιμή πηδήξαμε αρκετά ψηλά με αποτέλεσμα στην προσγείωση να προκαλέσουμε λίγη ζημιά, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Αλέξανδρος Τσουλόφτας: Σκοπός μας στο Ακρόπολις ήταν να δούμε τον ανταγωνισμό και να γνωρίσουμε το αυτοκίνητο (Citroen DS3 R5). Εδώ αλλάζει ο στόχος μας καθώς θέλουμε να είμαστε το ταχύτερο κυπριακό πλήρωμα για να τελειώνω την υπόθεση Πρωτάθλημα εδώ. Θα δούμε ανάλογα με το πώς κυλάει ο αγώνας μετά από τις πρώτες ειδικές αν θα πιέσουμε με σκοπό να βρεθούμε στο βάθρο την Κυριακή.

Ο Gryazin ταχύτερος στην κατατακτήρια διαδρομή: O Nikolay Gryazin με συνοδηγό τον Yaroslav Fedorov και αυτοκίνητο Skoda Fabia R5 κέρδισε την κατατακτήρια διαδρομή του Ράλι Κύπρος στην περιοχή Γερίου, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να επιλέξει πρώτος τη θέση από την οποία θα εκκινήσει τον αγώνα που θα είναι ο τέταρτος του φετινού πρωταθλήματος του ERC. O Nikolay Gryazin ολοκλήρωσε τα 4,85 χιλιόμετρα με χρόνο 3:39.220. Δεύτερος, με την πολύ μικρή διαφορά 0.783 του δευτερολέπτου, ήταν ο Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Γάλλο Matthieu Baumel στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5. Την τριάδα συμπλήρωσε o πρωτοπόρος της βαθμολογίας του ERC Bruno Magalhaes με ένα Skoda Fabia R5 και διαφορά 6,372 δευτερόλεπτα από τον πρώτο. Στην τέταρτη θέση ο Murat Bostanci με συνοδηγό τον συμπατριώτη του Onur Vatansever στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5.

Την πρώτη θέση στα κυπριακά πληρώματα κατέλαβε o Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία στο τιμόνι του Citroen DS3 R5, οι οποίοι τερμάτισαν στην πέμπτη θέση. Στην έβδομη θέση ο Χαράλαμπος Τιμοθέου με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου και ένα Skoda Fabia R5, με τους Χρίστο Δημοσθένους και Πάμπο Λαό στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 9 να γράφουν τον ένατο ταχύτερο χρόνο. Τέλος τη δεκάδα συμπλήρωσε ο πρωταθλητής των τελευταίων δύο χρόνων στο ERC Kajetan Kajetanowicz στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5. Οι οδηγοί θα επιλέξουν τη θέση εκκίνησης στον αγώνα με βάση την κατάταξή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ