aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρώτο δοκιμαστικό του Τζιωρτζή για το 2022

Πρώτο δοκιμαστικό του Τζιωρτζή για το 2022

Στο Autodromo dell’ Umbria της πόλης Magione της Ιταλίας βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, όπου συμμετείχε στο πρώτο του δοκιμαστικό με την Academy Motorsport, ενόψει της συμμετοχής του στο φετινό NASCAR Whelen Euro Series. Ο Τζιωρτζής θα αγωνίζεται με καινούργιο αυτοκίνητο και το Νο5 στις πόρτες. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που πέρσι οδηγούσε ο Jacques Villeneuve, το οποίο θα μοιράζεται με τον Patrick Lemarie, οδηγό της κατηγορίας PRO.

Τα δοκιμαστικά έγιναν σε συνθήκες βροχής δίνοντας στον Κύπριο οδηγό την ευκαιρία να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά και σε ενδιάμεσες συνθήκες, καθώς ενίοτε η βροχή σταματούσε αλλά η πίστα δεν προλάβαινε να στεγνώσει. Τη δεύτερη ημέρα ο Βλαδίμηρος βρέθηκε στη βάση της Petri Corse Automobili, της εταιρείας που στηρίζει φέτος τεχνικά και μηχανικά την Academy Motorsports. Έγιναν μετρήσεις για την καινούργια καρέκλα και για τη ρύθμιση των πεταλιών στη Chevrolet Camaro, ώστε να έρθουν στα μέτρα του Κύπριου οδηγού.

«Ένιωσα πολύ άνετα με το αυτοκίνητο παρότι το οδηγούσα πρώτη φορά. Η δύναμή του αλλά και η ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το αυτοκίνητο με γεμίζει αισιοδοξία ενόψει της πρεμιέρας στη Βαλένθια τον Μάιο. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι αντάξιο των προσδοκιών» σχολιάζει ο Τζιωρτζής.

Στα δοκιμαστικά μετείχε και ο Patrick Lemarie που θα οδηγεί για την ομάδα στην κατηγορία PRO – ο Τζιωρτζής θα αγωνιστεί και φέτος στη EURO NASCAR 2. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Patrick για τις συμβουλές του τόσο για το αυτοκίνητο, το οποίο είχε οδηγήσει πέρσι στο Βέλγιο όπου αντικατέστησε τον Villeneuve, όσο και για την πίστα την οποία ξέρει καλά» λέει ο Τζιωρτζής. Στο δοκιμαστικό μετείχε επίσης ο Andrea Tronconi, έτερος οδηγός της ομάδας στην κατηγορία EURO NASCAR 2 και ο ιδιοκτήτης της Academy Motorsports (και οδηγός) Federico Monti.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Petri Corse Automobili είναι μια πολύπειρη ομάδα με εμπειρία σε αγώνες GT3, Lamborghini Super Trofeo, Formula 4 και Karting.

Το επόμενο δοκιμαστικό θα γίνει στα μέσα Απριλίου στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία, η οποία τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, το οποίο ξεκινάει 14-15 Μαΐου από το Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια.

Υποστηρικτές του Βλαδίμηρου για το 2022 είναι οι ALCO Filters, Televantos Used Trucks, ENEOS Motor Oil, Psaltis Auto Parts, Daytona Raceway και Sana Hiltonia.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ