aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠρωταθλητής κόσμου ο Timmy Hansen

Πρωταθλητής κόσμου ο Timmy Hansen

O Σουηδός Timmy Hansen στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, έπειτα από ένα δραματικό φινάλε του πρωταθλήματος FIA World Rallycross στο SABAT World RX of South Africa. Μετά από μια σεζόν όπου είχαμε τις πιο στενές μάχες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ήταν αναμενόμενο πως μόνο η τελευταία καρό σημαία θα μας έδειχνε τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή.

Και όλα αυτά σε ένα θεσμό που στηρίζει η Monster Energy, με το φινάλε να διεξάγεται στην πόλη του Cape Town. Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό, ο Timmy Hansen κρατούσε ένα προβάδισμα δυο βαθμών από τον Νορβηγό Andreas Bakkerud, με τον αδελφό του, Kevin Hansen, ακόμα 11 βαθμούς πιο πίσω. Μια αμφιλεγόμενη φάση στην έκτη στροφή, είχε φοβερό αντίκτυπο στην έκβαση του αγώνα, αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Bakkerud, που πήρε την πρωτοπορία μετά από φοβερή εκκίνηση, μπλέχτηκε με τον Timmy Hansen ο οποίος σπίναρε και έπεσε από δεύτερος τέταρτος. Την ίδια στιγμή, ο Kevin σπίναρε επίσης με το άλλο Peugeot 208 και έπεσε στην πέμπτη θέση. Ο Bakkerud φαινόταν σίγουρος για την νίκη αλλά ο Niclas Gronholm με το GRX Taneco Hyundai i20 του, είχε άλλα σχέδια. Ο Φινλανδός, άρπαξε την πρωτοπορία μετά από το συμβάν της έκτης στροφής, αφήνοντας δεύτερο το Bakkerud. Ο Timmy Hansen τερμάτισε τέταρτος πίσω από τον τρίτο Timur Timerzyanov. Οι αγωνοδίκες ξεκίνησαν αμέσως έρευνα γύρω από το συμβάν της έκτης στροφής μετά το τέλος του αγώνα και θεώρησαν πως δεν χρειαζόταν να λάβουν μέτρα.

Ένα αποτέλεσμα που έφερε τους Timmy Hansen και Bakkerud στην κορυφή με τους ίδιους βαθμούς, 211, αλλά ο τίτλος πήγε στον Timmy ο οποίος κέρδισε τέσσερις αγώνες στη φετινή περίοδο με τον Bakkerud να κερδίζει μόνο ένα.

Για τον Timmy, τον μεγαλύτερο γιο του Kenneth Hansen, 14 φορές πρωταθλητή του FIA European Rallycross, αυτό ήταν το καλύτερο πιθανό φινάλε που μπορούσε να είχε μια τέτοια σεζόν. O Bakkerud δεν είχε διάθεση για πολλή κουβέντα μετά από το φινάλε, έστω και αν κλείδωσε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. «Δεν θέλω να μιλήσω για τη δεύτερη θέση που πήραμε στο πρωτάθλημα. Θέλω απλά να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Monster Energy RX Cartel για την τεράστια τους προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ