aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠροκύπτει σύντομα εξέλιξη με Ραϊκόνεν και Ferrari

Προκύπτει σύντομα εξέλιξη με Ραϊκόνεν και Ferrari

Ο Κίμι Ραϊκόνεν φαίνεται, ότι θα συνεχίσει τελικά στη Ferrari. Αυτό προκύπτει από τον συνήθως καλά ενημερωμένο διαδικτυακό ιστότοπο «f1only», σύμφωνα με τον οποίο η ιταλική ομάδα θα ανακοινώσει σύντομα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Φιλανδό πιλότο και μάλιστα για δύο χρόνια. Πιθανόν να μην πρόκειται για κλειστό συμβόλαιο, αλλά για μονοετές με οψιόν ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο από την πλευρά της ιταλικής ομάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση δεν πρόκειται να αργήσει, γιατί η Ferrari θέλει να βάλει τέρμα στις φήμες περί αποχώρησης του Κίμι και αντικατάστασής του από τον Σαρλ Λεκλέρκ, καθώς η μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται σε κρίσιμη φάση.

Η παραμονή του Ραϊκόνεν άρχισε να κερδίζει έδαφος μετά τον θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος ήταν υπέρ της λύσης Λεκλέρκ. Ωστόσο, ο Φέτελ και ο Αριβαμπένε επιθυμούσαν να μείνει στην ομάδα ο Iceman, που έχει προσαρμοστεί στον ρόλο του δεύτερου οδηγού, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε φόρμα. Επίσης ο Κίμι χαίρει εκτίμησης στην ομάδα της Scuderia εξαιτίας του ευθύ και ήρεμου χαρακτήρα του.

Ο Φιλανδός ανέβηκε στους τελευταίους πέντε αγώνες στο βάθρο και έτσι βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, μπροστά από τον συμπατριώτη του Βάλτερι Μπότας της Mercedes. Ετσι έχει συνεισφέρει καθοριστικούς βαθμούς και για την ομάδα της Ferrari στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Αυτό που λείπει πάντως από τον 38χρονο είναι μία…νίκη. Ο Κίμι είναι ο μόνος οδηγός από τις τρεις κορυφαίες ομάδες των Mercedes, Ferrari και Red Bull, ο οποίος δεν έχει πετύχει νίκη εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά, που είχε ανέβει ο Ραϊκόνεν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν τον Μάρτιο του 2013 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με τη Lotus. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε ο Φιλανδός στη Ferrari και από τότε δεν έχει ζήσει ξανά τη χαρά της νίκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ