aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠλώρη για νέες επιτυχίες το 2021 βάζει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Πλώρη για νέες επιτυχίες το 2021 βάζει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Με την αμέριστη στήριξη της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA, o Βλαδίμηρος Τζιωρτζής βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες το 2021. Σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ο Κύπριος οδηγός και ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της REMEDICA Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους και για την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Νεοπτολέμου δήλωσε περήφανος και συγκινημένος με τις φετινές επιτυχίες του Τζιωρτζή και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της REMEDICA να σταθεί δίπλα του οικονομικά και όχι μόνο. Ο Τζιωρτζής ανέφερε ότι τόσο η Alex Caffi Motorsports όσο και η οργανωτική ομάδα του NASCAR Whelen Euro Series, που υποστήριξαν τη φετινή του συμμετοχή, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες, αποκαλύπτοντας ότι μελετά προτάσεις για το 2021, από την κατηγορία PRO αλλά και τη EURO NASCAR 2 στην οποία συμμετείχε το 2020.

Δεν έκρυψε πως θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα της EURO NASCAR 2 πριν πάρει προαγωγή για την PRO, ενώ όρισε χρονικά την απόφασή του τον Φεβρουάριο.

«Πέτυχα όλους τους στόχους»

«Έδειξα μεγάλη σταθερότητα φέτος, κάτι που ήταν ο πρώτος μου στόχος. Ήρθα τέταρτος γενικής και δεύτερος στους πρωτοεμφανιζόμενος, ενώ στους δύο τελικούς στη Βαλένθια ήμουν και τις δύο φορές στο βάθρο. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά κατά την οποία πέτυχα όλους τους στόχους που είχα θέσει. Εάν δεν υπήρχαν ατυχίες σε δύο αγώνες, θα ήμουν στην πρώτη τριάδα» ανέφερε  ο Βλαδίμηρος, κάνοντας μια ανασκόπηση των πέντε γύρων του φετινού πρωταθλήματος. Συνεχίζοντας ανέφερε : «θέλω να ευχαριστήσω τη REMEDICA, χάρη στην οποία έλαβα μέρος στο NASCAR Whelen Euro Series, τους υποστηρικτές μου και πάνω από όλους την οικογένεια μου, που στέκεται βράχος δίπλα μου, στα καλά και στα άσχημα».

«Άξιος εκπρόσωπος στην Ευρώπη»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δρ. Νεοπτολέμου, δηλώνοντας: «θέλω να συγχαρώ τον Βλαδίμηρο για τις επιτυχίες του. Ήταν απόλυτα πετυχημένη η πρώτη του χρονιά στα NASCAR. Είμαστε περήφανοι για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί με τη δική μας αρωγή ο Βλαδίμηρος τα πήγε περίφημα και δεύτερο διότι ο Βλαδίμηρος εκπροσώπησε την Κύπρο επάξια στην Ευρώπη. Θα είμαστε μαζί του και του χρόνου».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Νεοπτολέμου ανέφερε: «το να αγωνίζεται ένας Κύπριος οδηγός σε ένα πρωτάθλημα NASCAR είναι κάτι πολύ δύσκολο. Ο Βλαδίμηρος τα κατάφερε και έχουμε τη χαρά και την τιμή να μας εκπροσωπεί επάξια. Πέρα από την οικονομική στήριξη, σε ό,τι άλλο χρειαστεί θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Τον στηρίζουμε διότι ο αθλητισμός είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους έγκειται  η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της REMEDICA. Στεκόμαστε αρωγοί τόσο σε αθλητές όσο και σε ομάδες».

Μελετάει προτάσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Τζιωρτζής είπε πως «έχουμε αρκετές προτάσεις για του χρόνου και θα δούμε με ποια ομάδα και σε ποια κατηγορία θα αγωνιστώ. Πάντως η διαφορά στους χρόνους δεν είναι μεγάλη μεταξύ PRO και EURO NASCAR 2, μόλις τρία δέκατα». Σχετικά με τις δύο στιγμές που του έμειναν πιο έντονα στο μυαλό φέτος, είπε: «πρώτα είναι το πρώτο βάθρο στους τελικούς, όπου οι άνθρωποι της ομάδας πανηγύριζαν έξαλλα, καθώς ήταν το πρώτο βάθρο της Alex Caffi Motorsports μετά από δύο χρόνια. Η άλλη στιγμή ήταν ο πρώτος μου φετινός αγώνας, καθώς η μετάβαση από τα μονοθέσια τύπου formula στα αυτοκίνητα ήταν απαιτητική και χρειάστηκε σκληρή δουλειά για να προσαρμοστώ.

Μετά από χρόνια στα καρτ, στη Formula 4 και στη Formula 3, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής έκανε το 2020 το μεγάλο βήμα, μεταπηδώντας στα αυτοκίνητα πίστας και στη πιο δημοφιλή τους μορφή παγκοσμίως, τα NASCAR. Αγωνίστηκε με μια πισωκίνητη Ford Mustang και το Νο1 στις πόρτες, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της REMEDICA. Τα πήγε περίφημα και στους δέκα αγώνες του πρωταθλήματος και πλέον βλέπει μεγάλες προοπτικές να ανοίγονται μπροστά του.

Πέρα από τη REMEDICA τον Τζιωρτζή στήριξαν το 2020 η Holiday Tours, η Televantos Used Trucks, η Alpinestars Cyprus, το Πανεπιστήμιο Frederick, η Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ