aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross: Ακάθεκτα τα αδέλφια Hansen

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross: Ακάθεκτα τα αδέλφια Hansen

Ο Timmy Hansen ολοκλήρωσε μια εκπληκτική εμφάνιση στη Βαρκελώνη, με νίκη στον τελικό του World RX της Καταλονίας, που αποτέλεσε τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος World Rallycross της FIA. Ένας θεσμός που στηρίζει η Monster Energy. O Σουηδός, που εγκατέλειψε τον πρώτο αγώνα στο Abu Dhabi έπειτα από ατύχημα, έδειξε τις προθέσεις του από τον ημιτελικό, με μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Κράτησε την κορυφή από τα προκριματικά μέχρι και τον τελικό, όπου απλά έκλεισε το Σαββατοκύριακο με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του στον θεσμό από τον αγώνα του Καναδά το 2016.

Ο νικητής του αγώνα, Timmy Hansen, ήταν πανευτυχής που κατάφερε να γυρίσει την τύχη του μέσα σε ένα αγώνα: «Χρειάστηκε να δουλέψουμε σκληρά για να χτίσουμε εκ νέου το αυτοκίνητο μετά από το ατύχημα στο Abu Dhabi. Οι μηχανικοί δούλευαν μέρα-νύχτα για να έχουμε ένα καλό όχημα για τον αγώνα αυτό. Ο σκοπός μου αρχικά ήταν να έχω ένα καθαρό Σαββατοκύριακο χωρίς περιττά ρίσκα.

Ωστόσο, όταν ξεκινήσαμε να πιάνουμε κορυφή σε Q1, Q2 και στις τέσσερεις προκριματικές κούρσες, αντιληφθήκαμε ότι κρατούσαμε κάτι ξεχωριστό στα χέρια μας. Νομίζω είναι μόλις η τρίτη φορά στον θεσμό που συμβαίνει αυτό, οπόταν χαιρόμαστε όλοι για το αποτέλεσμα. Χρειάστηκα πολλή εξάσκηση στις εκκινήσεις, κάτι που με βοήθησε αρκετά». Ο νεαρός αδελφός του Timmy, ο Kevin, που κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο για την Team Hansen MJP με τα αγωνιστικά Peugeot 208.

Ο Kevin δήλωσε, «προσπάθησα να πιέσω τον Timmy αλλά ήταν πολύ γρήγορος έτσι η δεύτερη θέση μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Δεν σκέφτομαι τον τίτλο για την ώρα, απλά απολαμβάνω κάθε στιγμή του πρωταθλήματος. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό». Πίσω από τον Kevin Hansen, τερμάτισε ο Andreas Bakkerud μα το Audi S1 της ομάδας Monster Energy RX Cartel. Ο Νορβηγός, που άφησε τον joker lap του για τον τελευταίο γύρο του τελικού, κατάφερε να βγει πίσω από τον Kevin για να πάρει την τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Bakkerud αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα στο Abu Dhabi, καθώς αυτός ευθυνόταν για το ατύχημά του με τον Timmy Hansen. Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος μεταφέρει τον θεσμό στο Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, για το World RX of Benelux στις 11-12 Μαΐου on May 11-12.

Βαθμολογία οδηγών
1 Kevin HANSEN 56
2 Niclas GRÖNHOLM 48
3 Timmy HANSEN 38
4 Janis BAUMANIS 36
5 Krisztián SZABÓ 28
6 Timur TIMERZYANOV 28
7 Timo SCHEIDER 27
8 Liam DORAN 24
9 Andreas BAKKERUD 24
10 Cyril RAYMOND 23

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ