aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑO Johan Kristoffersson κατακτά τον Καναδά

O Johan Kristoffersson κατακτά τον Καναδά

Ο Σουηδός Johan Kristoffersson πραγματοποίησε μια μεγάλη εμφάνιση στον αγώνα του Καναδά για το πρωτάθλημα FIA World Rallycross που διοργανώνεται με τη θερμή υποστήριξη της Monster Energy. Ο Kristoffersson κέρδισε τη συνάντηση, που ήταν η όγδοη για φέτος, μαζεύοντας έτσι την εκπληκτική τρίτη συνεχόμενη νίκη στον θεσμό, και τέταρτη συνολικά φέτος. Σαν αποτέλεσμα, ο αθλητής της Monster Energyς μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την διαφορά του στην κορυφή στους 35 βαθμούς.

Αυτή ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο του World RX ένας οδηγός σε επτά συνεχόμενους αγώνες. Ο δυο φορές πρωταθλητής του World RX, Petter Solberg, τερμάτισε στην δεύτερη θέση, κλείνοντας ένα φανταστικό σαββατοκύριακο για την PSRX Volkswagen Sweden αλλά και για τους οδηγούς της Monster Energy με το εκπληκτικό ένα-δύο, κρατώντας τη σημαία της εταιρείας ψηλά στον θεσμό που υποστηρίζει η ίδια τόσα χρόνια.

Ο νικητής του Καναδά, Johan Kristoffersson, δήλωσε: «Η νίκη αυτή ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς όλων μας. Η ομάδα άξιζε αυτό το αποτέλεσμα και με το παραπάνω. Η βροχή μας δυσκόλεψε πάρα πολύ χθες αλλά η ομάδα βεβαιώθηκε πως το αυτοκίνητο θα έχει καλές εκκινήσεις αλλά και φοβερό κράτημα έξω στην πίστα. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είναι στην φύση μου να παίρνω ρίσκα. Σίγουρα θα μου άρεσε να βρίσκομαι στο βάθρο κάθε αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό τρόπαιο είναι αυτό που παίρνεις στο τέλος της χρονιάς. Οι 30 βαθμοί είναι το καλύτερο δώρο για την ομάδα, και θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς χωρίς αχρείαστα ρίσκα».

Ο δεύτερος Solberg δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο – και οι δυο μας πιάσαμε καλή απόδοση με την ομάδα να οδηγεί τις υπόλοιπες στο πρωτάθλημα με πέραν των 100 βαθμών διαφορά. Θέλουμε να κερδίζουμε όλους τους προκριματικούς γύρους, αλλά πολλές φορές πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με μια απλή πρόκριση, φτάνει να βρίσκεσαι στους ημιτελικούς. Σκοπός μας είναι πάντα να εργαζόμαστε  για το καλό της ομάδας, για τον τίτλο. Αυτός ήταν ο στόχος μας εξαρχής».

Την τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησε ο Sebastien Loeb της Team Peugeot-Hansen ενώ ο Topi Heikkinen της  EKS έγινε ο μόνος οδηγός που έφτασε σε όλους τους τελικούς του Καναδά από την χρονιά που εντάχθηκε ο γύρος στο πρωτάθλημα, το 2014.  Ταυτόχρονα μάζεψε και το πολυπόθητο Monster Energy Super Charge για την φοβερή του εκκίνηση στον τελικό, όπου ένα κλατάρισμα του κόστισε το βάθρο. Ο επόμενος γύρος του FIA World RX θα φιλοξενηθεί στην Γαλλία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο Circuit de Loheac.

Βαθμολογία οδηγών

1 Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI 181
2 Petter SOLBERG VW POLO GTI 150
3 Mattias EKSTROM AUDI S1 143
4 Sebastien LOEB PEUGEOT 208 125
5 Andreas BAKKERUD FORD FOCUS RS 124
6 Timmy HANSEN PEUGEOT 208 121
7 Ken BLOCK FORD FIESTA 77
8 Timo Scheider FORD FIESTA 67
9 Kevin Eriksson FORD FIESTA 64
10 TImur Timerzyanov FORD FIESTA 60

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ