aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ Γιώργος Πολυκάρπου εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό Rally Star της FIA

Ο Γιώργος Πολυκάρπου εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό Rally Star της FIA

Το τριήμερο 18-20 Μαρτίου διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι ο περιφερειακός τελικός του προγράμματος ανάπτυξης ταλέντων της FIA Rally Star, όσον αφορά τη ζώνη Μέσης Ανατολής & Βόρειας Αφρικής (Middle East & North Africa – MENA) όπου η Κύπρος εκπροσωπείται από το νεαρό οδηγό Γιώργο Πολυκάρπου. Πέραν του Πολυκάρπου στη διοργάνωση μετέχουν συνολικά 23 οδηγοί από Αίγυπτο, Ιορδανία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ και Ομάν.

Ο νικητής της τριήμερης δοκιμασίας μια καταλάβει μια από τις έξι διαθέσιμες θέσεις στην ομάδα FIA Rally Star για το 2023 και θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έξι αγώνες με ένα Ford Fiesta Rally3 της M-Sport αλλά και να συμμετάσχει σε μια σειρά από εκπαιδεύσεις, προπονήσεις και δοκιμασίες.

Τις έξι θέσεις θα καταλάβουν ισάριθμοι οδηγοί, ένας από κάθε περιφέρεια της FIA ενώ την έβδομη θέση θα πάρει νεαρή γυναίκα οδηγός που θα προκύψει από σχετικό διαγωνισμό αργότερα φέτος. Οι πιο πάνω οδηγοί θα μπουν σε ένα πρόγραμμα σταδιακής ανάπτυξης ταλέντων που φτάνει έως την κορυφαία κατηγορίας του WRC το 2026.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (Κ.Σ.Α.), αποκλειστικός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) σε ολόκληρη την Κύπρο, επέλεξε τον Πολυκάρπου βάσει του νεαρού της ηλικίας του αλλά και του τίτλου πρωταθλητή που κατέκτησε πέρσι στο εγχώριο πρωτάθλημα ταχύτητας.

Η τριήμερη δοκιμασία θα διεξαχθεί στην Yas Marina, στην πίστα όπου κρίθηκε ο τίτλος του πρωταθλητή στην Formula 1 το 2021. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 18 και 19 Μαρτίου, αντίστοιχα, διεξάγονται δύο προκριματικές διαδρομές, ενώ την Κυριακή (20/3) θα γίνει ο τελικός. Όσοι αποκλειστούν θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία πρόκρισης μέσα από Digital Challenge που θα γίνει το Σάββατο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ