aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ Φέτελ σάρωσε στην Ουγγαρία!

Ο Φέτελ σάρωσε στην Ουγγαρία!

H Ferrari είχε την… τιμητική της στο γκραν-πρι της Formula 1 στην Ουγγαρία. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής με τον έτερο οδηγό της ιταλικής εταιρείας, τον Κίμι Ραϊκόνεν να τερματίζει δεύτερος και τον Βαλτέρι Μπότας με Mercedes κλείνει την τριάδα.

Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Γερμανό ο οποίος είδε τον Λιούις Χάμιλτον να τερματίζει τέταρτος και τη μεταξύ τους διαφορά να αυξάνεται στους 14 βαθμούς. Μια διαφορά την οποία πρέπει να υπερκαλύψει όταν θα αρχίσουν και πάλι οι αγώνες μετά την καλοκαιρινή διακοπή εάν θέλει ο Βρετανός να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο.

Για να φτάσει στη νίκη αυτή ο Φέτελ χρειάστηκε να αντιμετωπίσει με λογική το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε στο τιμόνι αλλά και με τη βοήθεια του Ραϊκόνεν ο οποίος να δυσκολεύει και τελικά να αποτρέπει στους άλλους μνηστήρες της πρώτης θέσης να πλησιάσουν.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η έναρξη του αγώνα. Κακή αρχή για τον Χάμιλτον ο οποίος βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Η σύγκρουση των δύο Red Bull είχε ως αποτέλεσμα να την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Όταν βγήκε, μετά από πέντε γύρους, Ο Φέτελ ήταν πρώτος με 2,7 δεύτερα από τον Ραϊκόνεν, ο οποίος με τη σειρά του απείχε 3,6 δεύτερα από τον Μπότας.

Στα μισά του αγώνα ο Φέτελ άρχισε να παρατηρεί ένα πρόβλημα στο τιμόνι. Μια κλίση του προς τα αριστερά η οποία του έκανε πολύ δύσκολη τη συνέχεια. Η διαφορά του από τον Ραϊκόνεν άρχισε να πέφτει. Ο Χάμιλτον στον 45ο γύρο προσπέρασε τον Μπότας με το «ΟΚ» της ομάδας του, την ίδια στιγμή που οι επικεφαλής της Ferrari δεν απαντούσαν θετικά στον Ραϊκόνεν που ζητούσε να περάσει πρώτος για να διασφαλίσει την νίκη της εταιρείας.

Ωστόσο αυτή ήρθε, δικαιώνοντάς την τακτική της ομάδας να διατηρήσει τον Φέτελ στην πρώτη θέση και τον Ραϊκόνεν να μένει στη δεύτερη αλλά να δυσκολεύει το έργο του Χάμιλτον. Ο Βρετανός τελικά τερμάτισε 4ος ανταποδίδοντας στον Μπότας ο οποίος του είχε επιτρέψει να τον προσπεράσει για να απειλήσει τις δύο Ferrari.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ