aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΟ Φερστάπεν είχε χάσει τις αισθήσεις του στην επαφή με τον Χάμιλτον στο Σίλβερστον

Ο Φερστάπεν είχε χάσει τις αισθήσεις του στην επαφή με τον Χάμιλτον στο Σίλβερστον

Η φετινή μονομαχία ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν είναι από τις πιο συναρπαστικές των τελευταίων ετών στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Οι δύο οδηγοί έχουν κυριαρχήσει στη φετινή χρονιά κερδίζοντας τους περισσότερους μέχρι στιγμή αγώνες. Επιπλέον μας έχουν χαρίσει εντυπωσιακά κλειστές μονομαχίες και είναι με διαφορά οι ταχύτεροι οδηγοί στην πίστα.

Όμως δεν είναι όλα ρόδινα ανάμεσα στους δύο, καθώς στο Σίλβερστον και στη Μόντσα, είχαν σύγκρουση. Στον πρώτο αγώνα, μόνο ο Φερστάπεν εγκατέλειψε, ενώ στη Μόντσα αμφότεροι τέθηκαν εκτός μάχης.

Τα δύο ατυχήματα προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων και συζητήσεων αναφορικά με τη μάχη των δύο οδηγών. Ο Χάμιλτον δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για την επαφή στη Μ. Βρετανία, ενώ ο Φερστάπεν 3 θέσεις ποινής στην εκκίνηση του GP Ρωσίας για την επαφή στη Μόντσα. Στο παρασκήνιο υπήρξαν επίσης βολές του ενός προς τον άλλο και στις δύο περιπτώσεις, καθώς η μάχη στο Πρωτάθλημα εντείνονταν μέρα με τη μέρα.

Τώρα, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αποκάλυψε το πόσο σοβαρή ήταν η σύγκρουση του Ολλανδού στο Σίλβερστον. «Στο GP Μ. Βρετανίας τον Ιούλιο όπου ο Μαξ και ο Λιούις συγκρούστηκαν, ο κόσμος δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα του ατυχήματος με 300 χλμ/ώρα. Ήταν ιδιαίτερα σφοδρό. Ο Μαξ δέχθηκε 51G και έσπασε το κάθισμά του. Στιγμιαία μάλιστα έχασε τις αισθήσεις του και δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στον ασύρματο. Η προσοχή σου στρέφεται αμέσως στην υγεία του οδηγού», δήλωσε ο Χόρνερ στο Luxury London».

Η διαφορά των δύο οδηγών είναι μόλις 12 βαθμοί, με 5 αγώνες να απομένουν. Ο Χόρνερ θα ήθελε να κατακτήσει η ομάδα του το Πρωτάθλημα όσο το δυνατόν ταχύτερα, όμως και ο ίδιος πιστεύει πως όλα θα κριθούν στο νήμα. «Στο σημείο αυτό, κάθε σεζόν είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο Πρωτάθλημα. Όχι όμως φέτος. Ελπίζω να μην κριθεί στο Άμπου Ντάμπι ο Τίτλος, αλλά νομίζω πως είναι αναπόφευκτο. Το Πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο είναι φοβερό για τη Formula 1, αλλά όχι τόσο για το πρόγραμμα ύπνου μου».

Επόμενος σταθμός της Formula 1 είναι το GP Μεξικού στις 5-7 Νοεμβρίου.

M281066

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ