aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΝίκη του Αλ Ατιγιάχ στο Dakar 2023, δεύτερος ο Λεμπ

Νίκη του Αλ Ατιγιάχ στο Dakar 2023, δεύτερος ο Λεμπ

Για πέμπτη φορά στην καριέρα του ο Νασέρ Αλ Ατιγιάχ ήταν νικητής στο Ράλι Ντακάρ. Ο οδηγός από το Κατάρ με Toyota μετά το 2011, το 2015, το 2019 και το 2022 πανηγύρισε και στον αγώνα που ολοκληρώθηκε στην πόλη Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αλ Ατιγιάχ, άφησε πίσω του πλέον της μίας ώρας, τόσο τον Γάλλο, Σεμπάστιαν Λεμπ (Prodrive) -ο οποίος έγινε ο πρώτος οδηγός στην Ιστορία του φημισμένου ράλι που επικράτησε σε έξι διαδοχικές ειδικές διαδρομές- όσο και τον νεαρό Βραζιλιάνο, Λούκας Μοράες (Toyota).

Αποκτώντας προβάδισμα από το τρίτο στάδιο του αγώνα, που άρχισε στις 31 Δεκεμβρίου από τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στην πόλη Γιανμπού, ο 52χρονος οδηγός, δημιούργησε μία διαφορά ασφαλείας 20 λεπτών από τον Στεφάν Πετερχάνσελ (Audi) και 33 λεπτών από τον Ισπανό, Κάρλος Σάινθ. Όμως στην εξέλιξη του αγώνα, οι δύο βασικοί του αντίπαλοι, εγκατέλειψαν στις 6 και 10 Ιανουαρίου, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να φθάσει άνετα στην νίκη, διαχειριζόμενος ιδανικά τις συνθήκες.

Μαζί με τον Γάλλο συνοδηγό του, Ματιέ Μπομέλ, για τον οποίο αυτή, είναι η τέταρτη νίκη στο θρυλικό ράλι, ο Αλ Ατιγιάχ, Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του σκιτ, δεν ανησύχησαν ουσιαστικά μέχρι την τελική επικράτηση.

Τη νίκη στην τελευταία ειδική διαδρομή, πήρε ο Γάλλος, Γκερλέν Σισερί (Prodrive), ο οποίος βρίσκεται πολύ πίσω στην γενική κατάταξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ