aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP, Πορτογαλία: Ο άπιαστος Κουαρταραρό πήρε τη νίκη

MotoGP, Πορτογαλία: Ο άπιαστος Κουαρταραρό πήρε τη νίκη

Ο Φάμπιο Κουαραραρό ήταν ο θριαμβευτής του 5ου αγώνα της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στην Πορτογαλία και, θυμίζοντας τις περσινές εμφανίσεις του, πήρε με τη Yamaha την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Ζοάν Ζαρκό της Pramacd Ducati πήρε τη 2η θέση και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia συμmπλήρωσε το βάθρο. Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Άλεξ Ρινς της Suzuki, που ξεκίνησε τελευταίος και τερμάτισε στην 4η θέση.

Εκκίνηση
Ο αγώνας ξεκίνησε σε στεγνή πίστα, μετά τη βροχή που επηρέασε σημαντικά τις περιόδους της Παρασκευής και του Σαββάτου. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Τζοαν Μιρ ξεκίνησε πολύ καλά και έστριψε πρώτος, μπροστά από τον Ζοάν Ζαρκό και τον Φάμπιο Κουαρταραρό. Ο Γάλλος της Yamaha έκανε πολύ καλή εκκίνηση από τη 2η σειρά και λίγο αργότερα πέρασε και τον Ζαρκό για να ανέβει στη 2η θέση. Την καλύτερη εκκίνηση από όλους όμως έκανε ο Άλεξ Ρινς, που από την τελευταία θέση «εκτοξεύτηκε» στη 10η θέση προτού καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα οι Μιρ και Κουαρταραρό άρχισαν να ξεφεύγουν στην κορυφή και να φτιάχνουν μια μικρή διαφορά από τη μάχη για την 3η θέση που έδιναν ο Ζαρκό μα τον Μίλερ. Ο Άλεξ Μάρκεθ είχε ανέβει 5ος, μπροστά από τους Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μιγκέλ Ολιβέιρα. Ο Ρινς είχε ανέβει 8ος, μπροστά από το δίδυμο της Repsol Honda, με τον Πολ Εσπαργκαρό στην 9η θέση και τον Μαρκ Μάρκεθ να μην έχει ξεκινήσει καθόλου καλά και να είναι 10ος.

Μην είδατε τον Φάμπιο
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό πέρασε λίγους γύρους πίσω από τον Μιρ και όταν βρήκε την ευκαιρία πέρασε μπροστά. Από εκείνο το σημείο έκανε αυτό που ξέρει να κάνει ίσως καλύτερα από όλους: έβαλε το κεφάλι κάτω και γράφοντας διαδοχικούς ταχύτερους γύρους άρχισε να εξαφανίζεται στον ορίζοντα. Ο Μιρ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει αλλά πλέον ανησυχούσε για τον Ζαρκό, που γύρο με το γύρο τον πλησίαζε όλο και περισσότερο.

Ενώ ο Κουαρταραρό ανέβαζε διαρκώς τη διαφορά, ο Άλεξ Ρινς συνέχιζε τον πολύ εντυπωσιακό του αγώνα και κέρδιζε θέσεις. Ο Ισπανός της Suzuki Πέρασε διαδοχικά τους Ολιβέιρα και Αλεξ Μάρκεθ για να φτάσει στην 6η θέση και να βάλει στο στόχαστρο τον Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Η μάχη του βάθρου
Ο Κουαρταραρό πλέον βρισκόταν εκτός εμβέλειας και έτσι οι υπόλοιποι επικεντρώθηκαν στη μάχη για τις δύο εναπομείνασες θέσεις του βάθρου. Ο Μιρ διατηρούσε τη 2η θέση αλλά ο Ζαρκό δεν τον άφηνε να απομακρυνθεί και τον ακολουθούσε από κοντά, ενώ ο Τζακ Μίλερ στην 4η θέση καραδοκούσε, περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πιο πίσω. Ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ήταν 5ος και ένιωθε την πίεση του εκπληκτικού Αλεξ Ρινς.

Η δεύτερη θέση έγινε υπόθεση τριών αναβατών, όταν η μάχη ανάμεσα στον Μιρ και στον Ζαρκό έδωσε την ευκαιρία στον Μίλερ να τους φτάσει. Πιο πίσω απογοητευτικό αγώνα έκανε ο Πέκο Μπανάια της Ducati, που είχε ωστόσο ανέβει στη 12η θέση, ενώ ο μέχρι σήμερα πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Ενέα Μπαστιανίνι, είχε πτώση και εγκατέλειψε.

Μια αναπάντεχη καταστροφή
Ο Ζαρκό εκμεταλλεύτηκε την ανώτερη ταχύτητα της Ducati στην ευθεία και κατάφερε τελικά να περάσει και να ανέβει δεύτερος. Όλα αυτά όμως έδωσαν στον Αλέιξ Εσπαργκαρό την ευκαιρία να μπει σε αυτό το γκρουπ και στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο.

Και τότε ήρθε η καταστροφή. Ο Τζακ Μίλερ προσπάθησε να προσπεράσει τον Μιρ, μπαίνοντας στην εσωτερική του Ισπανού. Στο φρενάρισμα, όμως, έχασε το μπροστινο της Ducati, παρασέρνοντας μαζί του τη Suzuki του Μιρ. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν και οι δύο στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείψουν, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν.

Η εξέλιξη αυτή «προβίβασε» τον Αλέιξ Εσπαργκαρό στην 3η θέση και τον Ρινς στην 4η θέση, που έμοιαζες με νίκη, αν αναλογιστούμε ότι ξεκίνησε από την τελευταία θέση.

Μια πολύ άνετη νίκη
Οι τελευταίοι γύροι του αγώνα δεν επιφύλασσαν εκπλήξεις για τον Κουαρταραρό, που πήρε μια από τις πιο εύκολες νίκες της καριέρας του. Πίσω του όμως οι μάχες δεν σταμάτησαν μέχρι το τέλος. Ο Ζαρκό πιέστηκε από τον Αλέιξ Εσπαργκαρό αλλά κατάφερε τελικά να διατηρήσει τη 2η θέση. Ο Ισπανός της Aprilia έκανε πολύ καλό αγώνα και επιβραβεύτηκε για την υπομονή και τη σταθερότητά του με μια θέση στο βάθρο. Ακολούθησαν οι Άλεξ Ρινς, Μιγκέλ Ολιβέιρα, Μαρκ Μάρκεθ, Άλεξ Μάρκεθ, Πέκο Μπανάια, Πολ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Ισπανίας στη Χερέθ το 3ήμερο 29 Απριλίου – 1 Μαΐου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ