aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP: Ο Μαρκ Μαρκέθ αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα όρασης

MotoGP: Ο Μαρκ Μαρκέθ αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα όρασης

Ο Ισπανός οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας, Μαρκ Μαρκέθ, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θύμα διάσεισης που προκλήθηκε από μια βίαιη πτώση στα δοκιμαστικά την Κυριακή στο Grand Prix της Ινδονησίας MotoGP, αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα όρασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος και η ομάδα του.

«Αισθάνομαι σαν να περνάω ένα déjà vu (σ.σ: προμνησία). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Ισπανία, άρχισα να νιώθω δυσφορία με την όρασή μου και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον γιατρό Σάντσεθ Νταλμάου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπέφερα από ένα νέο επεισόδιο της διπλωπίας μετά από αυτό το ατύχημα», εξήγησε ο Μάρκεθ στα κοινωνικά δίκτυα.

Είχε καταφέρει να ξεπεράσει τη διπλωπία από την οποία υπέφερε μετά από μια πτώση το φθινόπωρο του 2021, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών για το GP του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, στερώντας του τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν.

Όμως την Κυριακή , ο 29χρονος οδηγός υπέστη μια βίαιη ολίσθηση πάνω από την πίστα Mandalika, αφού έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους της μοτοσικλέτας του.

Ο Ισπανός σηκώθηκε μόνος του, αλλά ήταν πολύ ζαλισμένος μετά από αυτή την πρώτη – «ίσως μία από τις μεγαλύτερες» της καριέρας του σύμφωνα με τον ίδιο – στα 180 χλμ./ώρα περίπου.

Μετά από αυτό το ατύχημα, ο πρωταθλητής, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο νησί Lombok όπου βρίσκεται το σιρκουί, για πρόσθετες εξετάσεις, ενώ χρειάστηκε να χάσει τον αγώνα.

Ο πιλότος, ωστόσο, θέλησε να καθησυχάσει, λέγοντας ότι η διπλωπία του «είναι λιγότερο σοβαρή από τη βλάβη (που είχε) στα τέλη του περασμένου έτους. Αλλά τώρα είναι ώρα να ξεκουραστώ και να περιμένω να δούμε πώς (αυτή) θα εξελιχθεί».

Το επόμενο Grand Prix, αυτό της Αργεντινής, είναι προγραμματισμένο για τις 3 Απριλίου. Η συμμετοχή του Marquez είναι άκρως αβέβαιη αυτή τη στιγμή.

«Την επόμενη εβδομάδα, ο Μαρκ Μαρκέθ θα υποβληθεί σε νέα εξέταση για να αξιολογήσει την εξέλιξη του τραυματισμού και να προβλέψει την εκτιμώμενη περίοδο αποκατάστασης για την επιστροφή στους αγώνες», δήλωσε ο γιατρός Σάντσεθ Νταλμάου, σύμφωνα με δήλωση της Honda.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ