aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP: Ιταλική μάχη στο Brno!

MotoGP: Ιταλική μάχη στο Brno!

Οι διακοπές τελείωσαν για τον κόσμο του MotoGP, ομάδες και αναβάτες ρίχτηκαν στη μάχη για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στην πίστα του Brno στην Τσεχία. Οι δοκιμές της Παρασκευής δεν έδωσαν πολλά στοιχεία για το τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στη συνέχεια. Στο 1ο σκέλος των δοκιμών ήταν ταχύτερος ο Johann Zarco και στο 2ο σκέλος ο Dani Pedrosa, σε μία από τις πολύ αγαπημένες του πίστες. Το Σάββατο, τα φαβορί έδειξαν να συγκεντρώνονται κι έτσι η μάχη άναψε.

Ο Valentino Rossi κάνοντας πραγματικά έναν εκπληκτικό γύρο την τελευταία στιγμή, ήταν ο ταχύτερος στο 3ο σκέλος στο οποίο ουσιαστικά δοκιμάζονται οι ρυθμίσεις των χρονομετρημένων. Στο 4ο σκέλος, με ρυθμίσεις αγώνα, ο Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος. Ο χρόνος του ήταν 1 δευτερόλεπτο αργότερος από του Rossi στο 3ο σκέλος αλλά για ρυθμίσεις αγώνα ήταν ταχύτατος αφήνοντας στη 2η και 3η θέση τις δύο Suzuki των Iannone και Rins.

Στο 1ο σκέλος των χρονομετρημένων δοκιμών οι Vinales και Rins εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Ο Jorge Lorenzo που έχει δηλώσει αισιόδοξος για τον αγώνα αυτόν κι έχει και κάποιες αναβαθμίσεις στο τεπόζιτο της Ducati, έκανε νωρίς ένα πολύ καλό χρόνο που τον κράτησε στην κορυφή για πολλή ώρα.

Στη συνέχεια ο Marc Marquez πέρασε στην κορυφή και έγινε ο πρώτος αναβάτης που «έσπασε» το 1:55. Όμως ο Andrea Dovizioso, χρησιμοποιώντας το νέο fairing της Ducati που δοκίμασε πρώτος ο Petrucci και ήταν πολύ γρήγορος, με την πτώση της καρό σημαίας έκανε τον ταχύτερο χρόνο και εξασφάλισε την pole position. Φαίνεται πως στο μικρότερο φέτος, καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Dovizioso ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του, σωματικές αλλά και ψυχικές και είναι έτοιμος να διεκδικεί και πάλι νίκες.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή pole position του Dovizioso και η πρώτη του μετά τον αγώνα της Μαλαισίας το 2016! Ακριβώς πίσω του, ολοκλήρωσε τα χρονομετρημένα ο Valentino Rossi ο οποίος πάλι με ένα γύρο την τελευταία στιγμή, ανέβηκε στη 2η θέση. Δύο Ιταλοί λοιπόν στις δύο πρώτες θέσεις του GP του Brno. Ο Marc Marquez συμπλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης έχοντας τελικά τον 3ο ταχύτερο χρόνο. Τη δεύτερη σειρά συμπλήρωσαν οι Lorenzo, Crutchlow και Petrucci κάνοντας τον 4ο, 5ο και 6ο χρόνο αντίστοιχα.

Στην τρίτη σειρά βρέθηκαν οι Zarco, Iannone και Rins. Ο Pedrosa περιορίστηκε στη 10η θέση ενώ ο Vinales ήταν για μι ακόμα φορά απογοητευτικός, μένοντας στη 12η. Παρά τη σκληρή μάχη και τους πολύ γρήγορους χρόνους, η εικόνα στον αγώνα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Ο Dovizioso, σε μια πίστα που η Ducati δε βολεύεται καθόλου, ήταν ταχύτατος στον ένα γύρο αλλά ο ίδιος δεν πιστεύει πως μπορεί να διατηρήσει τον ρυθμό αυτήν στον αγώνα. Ο Valentino Rossi, παρά τη ζέστη, έφερε τη Yamaha του στη δεύτερη θέση αλλά ο ρυθμός αγώνα δεν είναι αυτός που θα ήθελε.

Ο Marc Μarquez μπορεί να μην πήρε την pole position και να ξεκινά τρίτος αλλά αυτό είναι επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως δυσκολεύεται πολύ με καινούρια ελαστικά αλλά μόλις αυτά φθαρούν, είναι ταχύτατος, όπως έδειξε στο 4ο σκέλος των ελεύθερων. Ο ίδιος πάντως, θεωρεί φαβορί τον Dovizioso, τον Rossi και τις δύο Suzuki των Rins και Iannone. Βέβαια, με τον Lorenzo να βολεύεται και να ξεκινά από την 4η θέση, ίσως ξέρουμε ήδη ποιος μπορεί να προηγηθεί στους πρώτους γύρους.

Η σειρά εκκίνησης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ