aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP, Ισπανίας: Στην pole position με ρεκόρ πίστας ο Μπανάια

MotoGP, Ισπανίας: Στην pole position με ρεκόρ πίστας ο Μπανάια

«Πέταξε» κυριολεκτικά στο Q2 του Grand Prix Ισπανίας ο Πέκο Μπανάια της Ducati, o οποίος με μία τρομερή επίδοση, έσπασε τα χρονόμετρα, διέλυσε τον ανταγωνισμό και επέστρεψε στη φόρμα που τον είχαμε αφήσει το 2021. Ο Ιταλός έγραψε στο τέλος του Q2 το 1:36,170 και άφησε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του στη 2η θέση τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha. Ο Γάλλος περίμενε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και δεν κατέκτησε την πέμπτη του σερί pole position στην πίστα της Ανδαλουσίας.

Εξαιρετική επίδοση και πάλι από τον Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia, ο οποίος πήρε την 3η θέση με έναν πολύ καλό χρόνο στο τέλος του Q2. Συνολικά 6 Ducati κατάφεραν να προκριθούν στο δεύτερο μέρος των κατατακτηρίων, ενώ είχαμε στο σύνολο τρεις πτώσεις από τους Ζοάν Μιρ, Χόρχε Μαρτίν και Ενέα Μπαστιανίνι. Εκτός 10άδας θα εκκινήσει αύριο ο Άλεξ Ρινς της Suzuki που ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Κουαρταραρό.

Q1

Αρκετοί ήταν οι αναβάτες που ήθελαν μια καλή εμφάνιση στη διαδικασία των 15 λεπτών, ώστε να προκριθούν στο Q2. Ωστόσο μόνο δύο μπορούσαν να το κάνουν. Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας τον έλεγχο είχε ο Ρινς στο 1:37,478 και ήταν μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Πολ Εσπαργκαρό. Πολύ κοντά ήταν και ο Μπίντερ της KTM, ενώ την ίδια στιγμή μόνο ο teammate του, Μιγκέλ Ολιβέιρα δεν είχε κάνει γρήγορη προσπάθεια.

Όλα θα κρινόντουσαν όμως στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, όπου οι αναβάτες θα πίεζαν στο όριο για να πάρουν το ένα από τα δύο χρυσά εισιτήρια για το Q2.

Ο Πολ Εσπαργκαρό αμέσως βελτίωσε την ταχύτερη επίδοση, με τον Μπεζέκι να τον ρίχνει από την κορυφή λίγα δευτερόλεπτα μετά. Εν συνεχεία, κανένας δεν μπορούσε να βελτιώσει το χρόνο του, σαν να είχαν κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό. Όμως με το που μηδένισε ο χρόνος όλα άλλαξαν. Ο Ζοάν Ζαρκό την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, έγραψε το 1:37,003 και πήρε την 1η θέση, πετώντας εκτός του Πολ Εσπαργκαρό από το Q2. Έτσι ο Γάλλος της Pramac Racing μαζί με τον Μάρκο Μπεζέκι πέρασαν στη συνέχεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Q2

Άμεσα οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα, με τον Μαρτίν να έχει την πρώτη πτώση στη διαδικασία. Ο Κουαρταραρό φρόντισε από την αρχή να δείξει τα δόντια του με έναν τρομερά γρήγορο χρόνο στο 1:36,790. Από κοντά ακολουθούσαν οι Μπανάια και Αλέις Εσπαργκαρό. Ο Μάρκεθ ακολουθούσε τον Ιταλό της Ducati όμως κατάφερε κάτι καλύτερο από την 5η θέση, ενώ υποτονική εμφάνιση είχε και ο Ενέα Μπαστιανίνι. Μόνο δύο αναβάτες είχαν ως εκείνο το σημείο χρόνο στο 1:36.

Στις τελευταίες τους προσπάθειες, οι αναβάτες έπρεπε να κάνουν μία καλή προσπάθεια. Ο μαγικός γύρος ήρθε από τον Μπανάια, ο οποίος έγραψε το 1:36,170 και έσπασε τα χρονόμετρα με νέο ρεκόρ πίστας. Ο Κουαρταραρό δεν είχε απάντηση για την απόδοση του Ιταλού και βρέθηκε μισό δευτερόλεπτο πίσω του.
Όλα έδειχναν πως θα έχουμε δύο Ducati στην πρώτη σειρά, όμως ο Αλέις Εσπαργκαρό στο τέλος πήρε την 3η θέση με έναν πολύ καλό γύρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ