aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMotoGP Αγίου Μαρίνου QP: Δεύτερη σερί pole o Μπανάια με νέο ρεκόρ πίστας

MotoGP Αγίου Μαρίνου QP: Δεύτερη σερί pole o Μπανάια με νέο ρεκόρ πίστας

Ακόμα μια συναρπαστική μονομαχία ζήσαμε στην πίστα του Μιζάνο, με τοv Πέκο Μπανάια να σπάει τα χρονόμετρα και να πήρε μια εξαιρετική pole position μέσα στο σπίτι του Βαλεντίνο Ρόσι. Η μάχη κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του Q2, με την Ducati να κάνει και πάλι το 1-2.

Ο Μπανάια έγραψε το 1:31.065 και πήρε την pole position γράφοντας για δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο νέο ρεκόρ πίστας. Ο Ιταλός ήταν τρομερός πάνω στην GP21 και είναι σε θέση ισχύος για τον αυριανό αγώνα. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Τζακ Μίλερ, κάνοντας το 1-2 για την Ducati στον εντός έδρας αγώνα της, όντας 0,249 δευτ. πίσω από τον teammate του σε μια εξαιρετική επίδοση για την ιταλική ομάδα. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια, αλλά είχε πτώση στο τέλος του Q3 και πλασαρίστηκε στην 3η θέση της κατάταξης για λογαριασμό της Yamaha. Ο χρόνος του ήταν 0,302 δευτ. πίσω από αυτόν του Μπανάια και η 3η θέση του σημαίνει πως έχουμε την ίδια πρώτη σειρά εκκίνησης με το GP Αραγονίας.

Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν εξαιρετικός για ακόμα μια φορά στις κατατακτήριες και πήρε την 4η θέση μπροστά από τον teammate του, Ζοάν Ζαρκό. Η κυριαρχία της GP21 είναι εμφανείς, με τέσσερις μοτοσικλέτες στις πέντε πρώτες θέσεις της αυριανής εκκίνησης. Τη δεύτερη σειρά έκλεισε ο Πολ Εσπαργκαρό, όντας ο ταχύτερος αναβάτης της Honda στη διαδικασία, με καλύτερο χρόνο στο 1:31.923.

Ο Μάρκ Μάρκεθ είχε τη δεύτερη πτώση του στην ημέρα, με τον Ισπανό να πέφτει στο τέλος του Q2 ακολουθώντας τον Μπανάια. Αύριο θα εκκινήσει από την 7η θέση, μπροστά από τον Αλέις Εσπαργκαρό που είχε επίσης πτώση. Ο Άλεξ Ρινς της Suzuki πλασαρίστηκε στην 9η θέση, ενώ στην τέταρτη σειρά είχαμε τους Μάβερικ Βινιάλες, Ζοάν Μιρ και Ενέα Μπαστιανίνι. Ειδικά στην περίπτωση του Μιρ, ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε ποτέ καθαρό γύρο και κίτρινες σημαίες περιόρισαν το τι μπορεί να κάνει στις σημερινές κατατακτήριες.

Q1

Η πίστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και οι αναβάτες μπόρεσαν να πιέσουν αμέσως τις μοτοσικλέτες τους. Για τα πρώτα περάσματα, πραγματοποίησαν τρεις γύρους, με τον πρώτο να χρησιμοποιείται ώστε να φέρουν σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά τους.

Μετά τα πρώτα περάσματα ταχύτερος ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι με χρόνο στο 1:31.876, με τον Φράνκο Μορμπιντέλι να τον ακολουθεί. Η πρόκριση κρίθηκε στο τέλος του Q1 με τον Μάρκεθ να ανεβαίνει στη 2η θέση της κατάταξης. Όμως κίτρινες σημαίες των Μπίντερ και Νακαγκάμι επηρέασαν αρκετές προσπάθειες και μόνο ο Μαρίνι ανέβηκε στην 5η θέση του Q1.

Στο Q2 προκρίθηκαν οι Μπαστιανίνι και Μάρκεθ.

Q2

Ξαφνικά πάνω από την πίστα μαζεύτηκαν απειλητικά σύννεφα και αυτό δημιούργησε ανησυχία στους αναβάτες και στις ομάδες. Όλοι βγήκαν αμέσως ώστε να γράψουν χρονομετρημένη προσπάθεια, έχοντας καύσιμα ώστε να πραγματοποιήσουν δύο ή και τρεις χρονομετρημένες προσπάθειες.

Ταχύτερος όλων και με εξαιρετικό ρυθμό ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό, μπροστά από τον Πέκο Μπανάια. Όμως η διαδικασία δεν είχε τελειώσει και όλοι ετοιμάστηκαν για μια τελευταία προσπάθεια.

Όλοι βγήκαν στο τέλος της διαδικασίας και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να παλέψουν για την pole position. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν υπέρ του Κουαρταραρό, όμως ο Μπανάια διέλυσε τα χρονόμετρα.

Ο Ιταλός έγραψε το 1:31.065 και έθεσε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, με τον Τζακ Μίλερ να έρχεται να γράψει το 1-2 της Ducati. Ο Κουαρταραρό στην τελευταία του προσπάθεια είχε πτώση, ενώ ο Ζαρκό πήρε την 5η θέση πίσω από τον teammate του. Απογοήτευση στο τέλος για Βινιάλες και Μιρ, με τους δύο Ισπανούς να μην μπορούν να βελτιώσουν τις προσπάθειές τους, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να είναι εμφανώς εκνευρισμένος με την 11η θέση.

Ο Πολ Εσπαργκαρό πήρε την 6η θέση, ενώ πτώσεις είχαν στο τέλος οι Μάρκεθ και Αλέις Εσπαργκαρό.

Αποτελέσματα Q1

Αποτελέσματα Q2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ