aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΜοντόγια: « Το πρόβλημα του Φέτελ είναι τεχνικό, όχι ψυχολογικό»

Μοντόγια: « Το πρόβλημα του Φέτελ είναι τεχνικό, όχι ψυχολογικό»

Αίσθηση προκάλεσε για άλλη μια φορά ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Ο πάλαι ποτέ οδηγός της Formula 1 μίλησε για της έως τώρα απόδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ, αναφέροντας πως τα προβλήματα πηγάζουν από την δομή του μονοθεσίου.

«Ο Σεμπάστιαν (σ.σ. Φέτελ) δεν ξέχασε ξαφνικά να οδηγεί. Είναι ένας ικανότατος οδηγός και δεν πιστεύω πως πάσχει από κάποιο πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Νομίζω πως κάτι δεν του αρέσει στο φετινό μονοθέσιο. Πιθανώς να είναι τα ελαστικά και δεν μπορεί να τα φέρει στο παράθυρο λειτουργίας τους μέσω κατάλληλης θερμοκρασίας, την ώρα που ο Λεκλέρκ το καταφέρνει σε πολύ σπουδαιότερο βαθμό. Ο Φέτελ πιθανόν δεινοπαθεί, στην προσπάθεια του να οδηγήσει το ίδιο γρήγορα με τον Μονεγάσκο και επειδή ακριβώς βρίσκεται σε αυτή την θέση, δεν είναι άνετος και υποπίπτει σε λάθη. Όταν δεν είσαι ευχαριστημένος με το μονοθέσιο και το πιέζεις, γίνονται λάθη».

Ο Μεξικανός μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τις εμφανίσεις του τις σεζόν 2005-06, όταν και μεταπήδησε από την Williams στην McLaren: «Έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που φρέναρα και έκανα πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχα συνηθίσει. Είναι πολύ περίπλοκο να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο οδηγείς. Εάν το κάνεις, μπορεί να είσαι ακόμη γρήγορος, αλλά πιθανότατα όχι το ίδιο γρήγορος όσο πριν τις αλλαγές, αφού θα πρέπει να προσαρμοστείς σε κάποιον βαθμό στις απαιτήσεις ενός μονοθεσίου που δεν θα ταιριάζει σε σένα. Για αυτό πιστεύω πως και στην περίπτωση του Φέτελ είναι προτιμότερο να προσαρμόσεις το μονοθέσιο στο στυλ οδήγησης του πιλότου, παρά να αλλάζεις το στυλ οδήγησης του πιλότου, προκειμένου αυτός να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ