aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΜεταξύ 24-26 Σεπτεμβρίου το Ράλλυ Κύπρος 2021

Μεταξύ 24-26 Σεπτεμβρίου το Ράλλυ Κύπρος 2021

Το τριήμερο 24 – 26 Σεπτεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος το οποίο αποτελεί τον τέταρτο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής και παράλληλα 4ο και 5ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2021. Επίκεντρο του αγώνα που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου θα είναι και φέτος η Λευκωσία, όπου θα εδρεύουν το Service Park, ο Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου. Οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού θα γίνουν στην καρδιά της πρωτεύουσας!

Φετινή καινοτομία η επιστροφή στις αμιγώς χωμάτινες ειδικές διαδρομές μετά από πολλά χρόνια διεξαγωγής του αγώνα σε μικτή επιφάνεια. Η δράση θα εκτυλιχθεί στα περίχωρα της πόλης και στα ημιορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, ως επί το πλείστον σε κλασσικές ειδικές διαδρομές από τις οποίες περνάει το Ράλλυ Κύπρος εδώ και δεκαετίες. Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει η τελετή εκκίνησης ενώ η αγωνιστική δράση θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.

Το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής

«Παρά τα προβλήματα στις συγκοινωνίες και κατ’ επέκταση στις διεθνείς διοργανώσεις που δημιούργησε o κορονοϊός, εντούτοις, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου είναι και φέτος σε θέση να φιλοξενήσει στο νησί μας το Πρωτάθλημα Ράλλυ της Μέσης Ανατολής, τέταρτος γύρος του οποίου είναι ο εθνικός μας αγώνας, ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες ράλλυ στον κόσμο» δηλώνει σχετικά η Αλυτάρχης του Ράλλυ Κύπρος κα Νάγια Κοντοπούλου και προσθέτει: «Για φέτος δεν ήταν δυνατό ο αγώνας μας να συμπεριληφθεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ERC) καθώς το καλεντάρι λόγω της πανδημίας συρρικνώθηκε και δεν διαρκεί πέρα από πέντε μήνες».

Το φετινό Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει έξι αγώνες, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τα Ράλλυ Κατάρ και Ράλλυ Ιορδανίας τα οποία έχει κερδίσει ο 16 φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah με συνοδηγό το Γάλλο Mathieu Baumel και Volkswagen Polo R5. Ο οδηγός από το Κατάρ κέρδισε το Ράλλυ Κύπρος του 2019 και του 2020 φτάνοντας συνολικά τις επτά νίκες στο θεσμό.

Πριν τον εθνικό μας αγώνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Ράλλυ Λιβάνου.

 

 

Έντονο τοπικό ενδιαφέρον

Όσον αφορά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ , κάθε μια αγωνιστική ημέρα του Ράλλυ Κύπρος προσμετράει σε αυτό ως ξεχωριστός αγώνας. Έχουν ήδη διεξαχθεί τρεις γύροι του εθνικού πρωταθλήματος ενώ μετά το Ράλλυ Κύπρος θα ακολουθήσουν ακόμα δύο. Στην κατάταξη προηγείται ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Γαλαταριώτης, νικητής του Ράλλυ Κύπρος 2018 έχοντας 112 βαθμούς, μπροστά από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα που έχει 72β και τον Σταύρο Αντωνίου (56β). Ο Γαλαταριώτης έχει κερδίσει το Ράλλυ Γύρος της Κύπρου και το Ράλλυ Ανατολικό Σαφάρι ενώ ο Τσουλόφτας επικράτησε στο Ράλλυ Ακρόπολις Λάρνακας.

Αμφότεροι Τσουλόφτας και Γαλαταριώτης ακολουθούν φέτος και το χωμάτινο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τον Τσουλόφτα να μετράει δύο πρώτες θέσεις σε ισάριθμους αγώνες (Ράλλυ Φθιώτιδος, Ράλλυ Κορίνθου) και τον Γαλαταριώτη δύο δεύτερες θέσεις στους ίδιους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ