aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMε θεατές τρία εφετινά Γκραν Πρι της Formula 1

Mε θεατές τρία εφετινά Γκραν Πρι της Formula 1

Η Formula 1 επιβεβαίωσε επίσημα ότι το εφετινό πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει τελικά 17 αγώνες καθώς συμπλήρωσε το καλεντάρι της με τα Γκραν Πρι Τουρκίας, Μπαχρέιν (δύο αγώνες με διαφορά μίας εβδομάδας) και Αμπού Ντάμπι. Ετσι απομένουν ακόμη 11 Γκραν Πρι, αρχής γενομένης από την Κυριακή 30 Αυγούστου όπου θα φιλοξενηθεί η Formula 1 στην πίστα του Σπα στο πλαίσιο του Βελγικού Γκραν Πρι.

Η πλειοψηφία των 11 αυτών αγώνων θα γίνει με άδειες εξέδρες, όμως αυτό δεν θα ισχύσει για όλους. Οι διοργανωτές των Γκραν Πρι στο Σότσι της Ρωσίας και στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν ήδη ότι θα επιτρέψουν την είσοδο θεατών, αν και σε περιορισμένο αριθμό σε σχέση με προηγούμενες εποχές. Οι Ρώσοι έκαναν λόγο για 30.000 θεατές και οι Πορτογάλοι για 50.000, ενώ το παράδειγμά τους ακούγεται ότι θα μιμηθούν και οι υπεύθυνοι της ιταλικής πίστας της Ίμολα. Εκεί έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου το τελευταίο εφετινό Γκραν Πρι της Formula 1 επί ευρωπαϊκού εδάφους και όπως δήλωσε ο διευθυντής της πίστας, Ουμπέρτο Σελβάτικο Εστένσε, «προσδοκούμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε το κοινό. Ο Στέφανο Μπονατσίνι (πρόκειται για τον πρόεδρος της ιταλικής περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα) εξέδωσε οδηγία, η οποία επιτρέπει στο Μιζάνο να υποδεχθεί έως 10.000 θεατές και εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι πιθανόν να επιβεβαιώσουμε αυτή τη δυνατότητα και για την Ίμολα στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβριου. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό, για να πετύχουμε κάτι περισσότερο με απόλυτη ασφάλεια». Πάντως ο Εστένσε δεν θέλησε να αποκαλύψει κάποιον αριθμό θεατών.

Για την Ίμολα είναι το πρώτο Γκραν Πρι μετά το 2006, όταν φιλοξενούσε ακόμη η πίστα το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο. Μπορεί να μην έγινε από τότε άλλος αγώνας της Formula 1 όμως το συγκεκριμένο αυτοκινητοδρόμιο πληροί τις προδιαγραφές της FIA. O Eστένσε εξήγησε ότι «στη διάρκεια των χρόνων ήμασταν αρκετά προνοητικοί, ώστε να διατηρήσουμε ενεργό και σε ισχύ το ομολογκάρισμα της πίστας σε επίπεδα Βαθμού 1 για τη Formula 1 και να εφαρμόσουμε τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούσε ο Μίκαελ Μάσι. Πιστεύω, ότι αυτό μας έκανε μία από τις πίστες που περιλαμβάνονται στις καλύτερες του κόσμου».

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα της Formula 1 για το 2020

7ος αγώνας, Βέλγιο, Σπα, 30 Αυγούστου

8ος αγώνας, Ιταλία, Μόντσα, 6 Σεπτεμβρίου

9ος αγώνας, Τοσκάνα, Μουτζέλο, 13 Σεπτεμβρίου

10ος αγώνας, Ρωσία, Σότσι, 27 Σεπτεμβρίου

11ος αγώνας, Γερμανία, Νίρμπουργκρινγκ, 11 Οκτωβρίου

12ος αγώνας, Πορτογαλία, Πορτιμάο, 25 Οκτωβρίου

13ος αγώνας, Εμίλια Ρομάνα, Ίμολα, 1η Νοεμβρίου

14ος αγώνας, Τουρκία, Κωνσταντινούπολη, 15 Νοεμβρίου

15ος αγώνας, Μπαχρέιν, Σαχίρ, 29 Νοεμβρίου

16ος αγώνας, Μπαχρέιν, Σαχίρ, 6 Δεκεμβρίου

17ος αγώνας, Αμπού Ντάμπι, Γιας Μαρίνα, 13 Δεκεμβρίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ