aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑΜε κινητήρες Mercedes θα τρέχει η McLaren στην F1

Με κινητήρες Mercedes θα τρέχει η McLaren στην F1

H McLaren δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια και πλέον, όντας ανταγωνιστική και με ικανούς οδηγούς, ετοιμάζεται να περάσει στο επόμενο βήμα. Μετά από τη συνεργασία με τη Honda, που δεν απέδωσε καθόλου και τη σημερινή συνεργασία με τη Renault, η βρετανική ομάδα διαλέγει τη Mercedes για προμηθευτή κινητήρα! Το deal έχει κλείσει και είναι πλέον επίσημο. Από την αρχή της σεζόν του 2021 θα χρησιμοποιούν κινητήριες μονάδες της απόλυτα κυρίαρχης ομάδας στην υβριδική εποχή της Formula 1 και το συμβόλαιο είναι τετραετές, μέχρι τουλάχιστον και τη σεζόν του 2024, δηλαδή.

«Αυτή η συμφωνία είναι ένα απαραίτητο βήμα για το μακροσκελές πλάνο επιστροφής στις επιτυχίες. Η Mercedes είναι το σημείο αναφοράς, τόσο ως ομάδα όσο και στον κινητήρα της, οπότε είναι φυσικό να ψάχνουμε για μια ασφαλή σχέση με την εταιρεία στην επόμενη φάση του ταξιδιού μας. Αυτή η ανακοίνωση αντανακλά την αυτοπεποίθηση των μετόχων μας και είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές μας, ότι θα επιστρέψει η McLaren στην επίθεση» είπε ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της McLaren.

Από την άλλη ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη McLaren πίσω στην αγωνιστική οικογένεια της Mercedes με αυτή τη νέα συμφωνία παροχής κινητήρων. Παρά το γεγονός ότι οι δύο φίρμες μοιράζονται ένδοξες στιγμές στο παρελθόν, αυτή η συμφωνία αφορά μόνο το μέλλον μας και την έναρξη μιας νέας εποχής παροχής κινητήρων για τα επόμενα χρόνια. Η McLaren έχει ήδη διαμορφώσει τα δομικά στοιχεία για την επάνοδό της στις τελευταίες σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών της επιδόσεων με τους κινητήρες της Renault. Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει άλλο ένα ορόσημο για τη McLaren».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ