aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMcLaren – Honda με νέο turbo στον Καναδά

McLaren – Honda με νέο turbo στον Καναδά

Θα γίνει τελικά η αναβάθμιση που φημολογούνταν για τους κινητήρες της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς η μεγάλη ισχύς είναι το κλειδί για μια καλή εμφάνιση.

Παρότι οι τεχνικοί της Honda δεν είχαν αποφασίσει σχετικά με το αν και ποια αναβάθμιση θα χρησιμοποιήσουν το Γκραν Πρι του Καναδά, τελικά επέλεξαν να τοποθετήσουν νέο turbo στον κινητήρα τόσο του μονοθέσιου του Αλόνσο, όσο και του Μπάτον, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με την Ferrari.

Η αναβάθμιση αυτή θα τους αφαιρέσει δύο από τα διαθέσιμα tokens και ο στόχος είναι να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα όχι τόσο στη μέγιστη ισχύ, αλλά και στη δυνατότητα αποθήκευσης περισσότερης ενέργειας. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στους δύο οδηγούς να επιλέγουν τα σημεία που απαιτούν περίσσεια δύναμης, με απώτερο στόχο να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος γύρου.

Ταυτόχρονα με τους μηχανικούς, εργάζονταν και οι χημικοί της ExxonMobil, του επίσημου προμηθευτή καυσίμων και λιπαντικών της McLaren – Honda στην F1, με στόχο να παρουσιάσουν ένα καύσιμο το οποίο θα απέφερε μια ουσιώδη αύξηση της ισχύος στον κινητήρα. Αυτό, ωστόσο, με τις νεότερες αλλαγές τίθεται υπό αίρεση, καθώς πιθανώς να μην είναι επαρκής ο χρόνος να προσαρμοστούν τα χαρακτηριστικά της βενζίνης στα νέα δεδομένα λειτουργίας του κινητήρα με το νέο turbo.

Η πίστα στο Μόντρεαλ είναι γνωστό ότι ευνοεί τα μονοθέσια με δυνατούς κινητήρες και οι Ιάπωνες μηχανικοί έψαχναν με ένταση έναν τρόπο να δώσουν στους οδηγούς τους περισσότερη ισχύ. Ας ελπίζουμε ότι το νέο turbo θα είναι αυτό που χρειάζονται και οι επιδόσεις τους στον Καναδά θα γίνουν η απαρχή για μια νέα πορεία στο πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ