aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑMcLaren: Εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών της αλλά και συλλεκτικών μονοθεσίων

McLaren: Εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών της αλλά και συλλεκτικών μονοθεσίων

Πολλά φαίνεται να είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η McLaren μετά από την πανδημία του κορωνοϊού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει επείγουσα αναχρηματοδότηση, το αργότερο μέχρι τις 17 Ιουλίου.

«Η πανδημία είχε τεράστια και επιζήμια επίδραση στις εμπορικές επιδόσεις του Ομίλου. Η έναρξη της σεζόν της F1 έχει καθυστερήσει. Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν κλείσει προσωρινά, οι προμήθειες έχουν διακοπεί, η κατασκευή έχει ανασταλεί ή παρεμποδιστεί. Οι παραγγελίες των πελατών έχουν μειωθεί. Τα έσοδα από χορηγίες έχουν μειωθεί και έχει προκύψει πρόσθετο κόστος από τα μέτρα υγείας και ασφάλειας», αναφέρει μεταξύ άλλων η McLaren στα έγγραφα του δικαστηρίου.

Ουσιαστικά, αυτό που θέλει να κάνει η McLaren, είναι να «αξιοποιήσει» ορισμένα από τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχει ως κληρονομιά στη συλλογή της, ακόμα και να πουλήσει μερίδιο των μετοχών της της F1, με σκοπό να αντλήσει περίπου 280 εκατ. λίρες. Η ίδια υποστηρίζει πως αν συγκεντρώσει αυτό το χρηματικό ποσό, θα είναι αρκετό για να μπορέσει να καλύψει τις δραστηριότητές της έως το 2021.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, πρόκειται να προχωρήσει σε περίπου 1.200 απολύσεις υπαλλήλων της, από τον κλάδο της τεχνολογίας, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις αγωνιστικές επιχειρήσεις της.

Αξίζει να αναφερθεί, πως την περσινή σεζόν η McLaren τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Formula 1, σημειώνοντας την καλύτερή της χρονιά στους κατασκευαστές από το 2012.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ